Interviu cu inspirație (11)- Florin Păsat

Inspirația de Luni (16)
15 aprilie 2019
Când nesiguranța ta îți provoacă suferință
19 aprilie 2019

Florin Păsat este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați traineri și speakeri din România. Este autorul cărții ”Wow! Noul ghid ca să trăiești acum o viață abundentă și împlinită” și fondatorul proiectului ”Atrage abundența în viața ta”. Pe Florin îl puteți găsi pe blogul lui, pe site-ul www.atrageabundenta.ro, la seminariile gratuite pe care le organizează prin țară și pe pagina de Facebook.

Întrebarea nr. 1: Ce experiențe te-au adus în punctul în care să conștientizezi că o schimbare adevărată vine din interiorul, nu din exteriorul tău?

În 2006 am început o afacere care ar fi trebuit să-mi aducă independența financiară. Aveam cunoștințele și abilitățile necesare, știam foarte bine domeniul pentru că aveam o experiență de 5 ani în acea zonă. Mai mult, îi instruisem pe alții cum să facă acea afacere. După ce am început afacerea, aplicând aceleași strategii pe care le predasem și cu care alții câștigau foarte mulți bani, eu am acumulat într-un an datorii mai mari de 50.000 EUR.

Întrebarea nr. 2: Ce înseamnă pentru tine o viață abundentă și împlinită?

Înseamnă un echilibru între trei domenii importante: financiar, relații și sănătate. Mai precis, înseamnă independență financiară, relații împlinite cu membrii familiei, cu partenerii de afacere și cu colaboratorii și un corp plin de energie. Cuvântul cheie este echilibru – fiecare domeniu e la fel de important. Peste acest echilibru trebuie așezată ceea ce se numește  ”pacea minții” (există persoane care au banii, relația, sănătate, dar din diverse motive nu știu sau nu pot să se bucure de ele). Împlinirea totală vine în momentul în care ceea ce ai tu bun (banii, relația, sănătatea, pacea minții) au și persoanele pe care le iubești.

Întrebarea nr. 3: Ce este „termostatul interior” și cum îți influențează viața?

Numesc ”termostat interior” acele convingeri din mintea subconștientă care ne pun viața pe pilot automat, la fel cum un termostat reglează automat temperatura dintr-o cameră. Convingerile sunt imagini/gânduri/scenarii pe care le-am acumulat de-a lungul timpului prin intermediul experiențelor noastre și de care, de cele mai multe ori, nici nu suntem conștienți că le avem. În funcție de rezultatele pe care le generează aceste convingeri se împart în productive (te ajută să-ți atingi obiectivele) sau contraproductive (te împiedică în atingerea obiectivelor). Metafora are la bază faptul că un termostat setat pe o anumită temperatură într-o incintă va ține acea temperatură constantă, indiferent cum variază temperatura din exterior sau din acea incintă, declanșând răcirea sau încălzirea după caz. La fel, o convingere va avea ca rezultat același rezultat final, indiferent de cât de  mult acționezi cu strategii în realitatea vizibilă.

Câte un exemplu pe fiecare domeniu:

 • Bani: O persoană cu convingerea ”Oamenii bogați sunt lacomi” sau ”Banii sunt rădăcina pentru tot răul” nu va avea bani, oricât de mult muncește – fie nu îi va câștiga, fie îi va cheltui într-un mod inexplicabil (sau va atrage cheltuieli neprevăzute)  indiferent de cât de mulți câștigă. Pe de altă parte, o persoană care are convingerea ”Oamenii bogați sunt generoși” sau ”Banii sunt neutri, sunt doar energie care amplifică ceea ce sunt deja” va reuși să genereze ușor bani în viața ei.
 • Relații: Convingerile ”Bărbații vor doar sex”/”Femeile vor doar banii bărbaților” vor avea ca rezultat același tip de partener(ă) de cuplu (vrea doar sex/vrea doar banii) în fiecare relație de cuplu pe care o va avea persoana respectivă. Convingerea productivă este ”Bărbații oferă stabilitate și siguranță”/”Femeile oferă grijă și candoare”.
 • Sănătate: Convingerea ”Dacă sunt bolnav(ă) am atenția celorlalți” are ca efect o stare permanentă de boală și nevindecare, indiferent de eficiența tratamentului pe care îl urmează acea persoană. Convingerea productivă ”Mă simt iubit(ă) și apreciat(ă) indiferent de starea de sănătate” va avea a efect o stare de sănătate foarte bună chiar în timp de epidemie.

Întrebarea nr. 4: Ce lecții ai învățat din „greșeala” firmei care nu a dat rezultatele dorite?

În afară de lecția cea mai importantă, și anume că ”Lumea interioară creează lumea exterioară”, a doua lecție importantă a fost aceea de a avea un mentor, un îndrumător în acele domenii în care vrei să ai succes.

Sursa foto: Facebook

Întrebarea nr. 5: Care sunt Legile Universale pe care le aplici în viața ta?

Prima, și cea mai importantă, este că tot ce experimentez este 100% (nu 99,9% 😊) responsabilitatea mea. Realitatea pe care o experimentez acum îmi e generată de semințele mentale pe care le-am plantat în trecut prin ceea ce am gândit, ceea ce am spus și ceea ce am făcut. Ca urmare, am foarte mare atenție ce plantez acum simultan cu ”dezactivarea” buruienilor mentale pe care le-am plantat în trecut, atunci când nu știam de existența acestei legi. Pornind de la această lege, mai sunt câteva principii pe care le aplic și pe care le-am întâlnit în cartea ”Șlefuitorul de Diamante” a lui Geshe Michael Roach.

O altă lege este Legea Efectului Compus – rezultatele apar spectaculos, la capătul unei perioade de practică zilnică în care nu s-a văzut niciun efect vizibil. Întreruperea practicii zilnice pentru o perioadă mai lungă are ca efect diminuarea până la resetare a ”momentum”-ului acumulat. Ca urmare, am grijă să practic zilnic acele tehnici/ritualuri care mă ajută să generez rezultatele pe care le doresc.

Întrebarea nr. 6: Ce tehnici de „curățare” a subconștientului putem aplica în viața noastră?

Literatura de dezvoltare personală (”self-help”) conține foarte multe tehnici de ”curățare” a subconștientului. Iată doar câteva:

 • Meditaţie
 • Meditaţie ghidată
 • Rugăciune
 • FotoCitire (Photoreading)                                                                                          
 • Metoda Silva                                                                                                   
 • Metoda Sedona                                                                               
 • Metoda Lefkoe                                                                                                
 • Metoda interogării (Option Method)                                                      
 • Hipnoză                                                                                        
 • Re-scrierea scenariului
 • Declaraţii
 • Re-programare subliminală
 • Re-programare vizuală                                                                 
 • Vizualizare
 • Theta Healing
 • Recunoştinţă
 • EFT (Emotional Freedom Technique)                                                                                        
 • VAKS
 • Ho’oponopono
 • Metoda Demartini
 • Metoda Călătoria (The Journey) – Brandon Bays

…și lista poate continua 😊.

Fiecare persoană, în funcție de etapa din viață în care se află, în funcție de calea spirituală pe care se află, poate folosi acea tehnică pe care o simte mai aproape, cu care rezonează mai bine.

Sursa foto: Facebook

Întrebarea nr. 7: Care e metoda cea mai ușoară prin care să îți reprogramezi subconștientul astfel încât gândurile și acțiunile tale să fie în comuniune și să ai rezultatele extraordinare la care visezi?

La fel ca și în agricultura plantelor, unde nu există o singură unealtă care să facă toate muncile câmpului, nici în ”grădinăritul” subconștientului nu există o singură metodă care să facă totul 😊.

Combinația de metode/tehnici zilnice cele mai ușoare pe care le recomand în workshopul ”Atrage Abundența în Viața Ta!” și în programul de coaching unu-la-unu este următoarea:

 • Pentru energia corpului fizic:
  • mișcare fizică în fiecare dimineață (mișcări de înviorare) timp de 5-10 minute;
  • alimentație corectă;
  • hidratare corespunzătoare.
 • Pentru eliminarea ”buruienilor” (emoții negative, convingeri contraproductive, obiceiuri contraproductive)
  • EFT;
  • Ho’oponopono.
 • Pentru plantarea ”florilor” și rodirea lor cât mai rapidă (apariția rezultatelor extraordinare)
  • Plantarea semințelor mentale pentru a genera rezultatele pe care le dorești ajutându-i întâi pe alții să obțină ceea ce tu vrei să obții;
  • ”Udarea” semințelor mentale folosind o tehnică simplă numită ”Meditația Cafelei” = înainte să adormi să te gândești cu bucurie la lucrurile bune pe care le-ai făcut pentru ceilalți și să-ți imaginezi reacția în lanț prin care ceea ce ai făcut tu va face lumea un loc mai bun;
  • Listă cu 10 persoane/lucruri pentru care ești recunoscător(oare) că au fost în viața ta în acea zi sau în trecut.

Întrebarea nr. 8: De ce consideri că a ne concentra pe o gândire pozitivă nu este un lucru benefic pentru noi?

Formularea corectă nu e cea din întrebare 😊. Formularea corectă este ”Să ne concentrăm exclusiv pe o gândire pozitivă ignorând/dând la o parte problemele nu este un lucru benefic pentru noi”.

Folosind metafora grădinăritului, concentrare exclusiv pe gândirea pozitivă simultan cu ignorarea problemelor e ca și când ai vrea să ai o grădină frumoasă doar plantând flori și udându-le și ignorând buruienile din jur.

Abordările de genul ”Înlocuiește un gând negativ cu un gând pozitiv”, ”Încearcă să vezi totul pozitiv” au ca efect suprimarea emoțiilor negative, nu eliminarea lor. Metaforic vorbind, se bagă gunoiul sub preș. Ca orice gunoi băgat sub preș care la un moment dat îți umple casa de gândaci, emoțiile suprimate izbucnesc la un moment dat sub forma unor comportamente violente și/sau somatizează sub forma unor boli.

Abordarea productivă este să ”bagi în seamă” și durerea/problemele tratând-o cu diverse tehnici (eu recomand EFT) și în paralel cu asta să construiești gândind pozitiv.

Întrebarea nr. 9: Ce cuvinte îți răsună în minte atunci când spun cuvântul succes?

Echilibrul de care spuneam la începutul acestui interviu: bani-relații-sănătate-pacea minții.

Întrebarea nr. 10: Când știi că ești miracolul care erai menit să fii?

Cineva a împărțit miracolele în două: miracole credibile și miracole incredibile 😊. Cred că ești miracolul care erai menit să fii atunci când ai parte de miracole incredibile în viața ta 😊.

Acesta este un interviu cu atât de multe informații valoroase, încât abia aștept să ajung la unul dintre seminariile lui Florin și să îi citesc și cartea.

Ție cum ți s-a părut acest interviu și ce simți că ai învățat din el? Lasă-mi un comentariu mai jos.

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box