Interviu cu inspirație (16) – Daniela Irimia

interviu, Antonicelli Media,
Interviu cu inspirație (15) – Simina Ilie (Antonicelli Media)
17 mai 2020
Ce am invatat din pandemie, lectii din pandemie
Ce am învățat până acum din pandemie?
28 mai 2020
gandeste pozitiv, interviu daniela irimia, femeia independenta, oanabi, interviu cu inspiratie,

Daniela Irimia este trainer, speaker, autor, antreprenor și fondatoarea comunităților Femeia Independentă: https://femeiaindependenta.ro/ și Gândește Pozitiv: https://www.gandeste-pozitiv.ro/. De la comunicare asertivă până la managementul timpului sau al finanțelor personale, cu toții avem câte ceva de învățat de la Daniela, așa că vă invit să o cunoașteți mai bine.

interviu cu daniela irimia, oanabi, interviu cu inspiratie, femeia independenta, gandeste pozitiv,

Care este trăsătura de caracter care te definește și cum te-a ghidat aceasta în evoluția ta?

Am multe calități care mă definesc, nu mă pot limita la una. Cred că printre cele mai utile s-au arătat curajul, optimismul, inteligența și perseverența. Toate acestea m-au ajutat în toate domeniile vieții, de la antreprenoriat, la relații și câștigarea independenței financiare.

Majoritatea dintre noi ducem o existență destul de agitată, parcă nu avem timp de nimic, jonglăm cu responsabilitățile și cu probleme. Tu cum reusești să împaci rolurile de femeie, soție, mamă și om de carieră? Există o rețetă?

Nu există o rețetă, îmi pare rău… Sunt însă câteva principii pe care le urmează oamenii care își găsesc acest echilibru. Eu numesc asta – a trăi conform propriilor tale valori. Să știi ce este cu adevărat important pentru tine și să aloci timp, în mod conștient, pentru fiecare. Dar pentru a face asta ai nevoie de abilități de organizare și prioritizare, gestionarea timpului, stimă de sine, comunicare eficientă, leadership. Pare simplu însă libertatea asta de a trăi așa cum îți dorești se câștiga în timp, cu educație și perseverență. 

Care este experiența de până acum care te-a ajutat cel mai mult să evoluezi în plan personal și/ sau profesional?

A fi mama! De departe cel mai provocator „job” și cu cele mai multe lecții!

Ce te-a determinat să scrii cartea Femeia independentă?

E lungă povestea asta… Pe scurt, am scris-o din dorința de a vedea cât mai multe femei fericite și împlinite. Prea mi se pare că sunt o specie rară… Din fericire în ultimul timp simt că se mărește „tribul” femeilor autentice și curajoase. 

În cartea ta ne împărtășești foarte multe din experiențele tale personale și profesionale, cât de greu a fost să faci acest lucru?

Mi-a fost ușor pentru majoritatea situațiilor. Am acest exercițiu din sala de curs. Oamenii nu mă urmează, nu vor face ceea ce spun dacă nu se conving că înainte să „predic” ceva, am experimentat și am învățat pe propria-mi piele. Au fost însă și lucruri la care m-am gândit bine dacă să le las scrie. Sora mea m-a întrebat dacă „chiar vrei să lași asta scris” și da, mi-am asumat în întregime aceste dezvăluiri. Pentru că eu sunt o femeie independentă și vreau ca cititoarele mele să înțeleagă că se poate. 

cartea femeia independenta daniela irimia, daniela irimia interviu, interviu cu inspiratie, oanabi

Pe lângă latura puternică a femeii independente, ne vorbești în carte și despre feminitate și vulnerabilitate, iar multe femei se tem să își arate exact aceste trăsături. Este important să lăsăm să iasă la suprafață și aceste caracteristici? De ce?

Da, este important pentru că fac parte din noi. Nimeni nu este perfect. Iar cea mai mare dovadă de curaj feminin este să îți recunoști vulnerabilitatea, să o accepți și dacă este nevoie, să poți cere ajutorul fără a te învinovăți că „nu mai poți” sau că „nu ești suficient de bună”. Vorbesc mult despre stima de sine în carte, am și un curs în acest sens. Pentru că vulnerabilitatea este acceptată și recunoscută doar de cei care au un nivel bun al stimei de sine. 

Cât de important este coaching-ul în dezvoltarea personală?

Depinde de la om la om. Poate fi extraordinar de util pentru cei care au nevoie să fie ascultați și îndrumați, pentru cei care lucrează bine în echipă. Pentru cei care sunt autodidacți și mai independenți, coaching-ul s-ar putea să nu fie o soluție, și ei să aleagă să citească sau să facă cursuri, pe cont propriu, să își descopere singuri drumul.

Ai schimba ceva în parcursul tău de până acum?

Nu. Sunt profund recunoscătoare pentru tot ce am și pentru ceea ce sunt.

Știm că lucrezi la o nouă carte al cărui personaj principal este nimeni altul decât companionul nostru, stresul. Cum toți ne confruntăm cu el într-o mai mică sau mai mare măsură, ne poți spune cum ne putem împrieteni cu acesta?

Păi dacă am scris o carte de vreo 250 de pagini despre asta, să scriu aici pe scurt mi-e aproape imposibil. 😊 Stresul este prietenul nostru atâta timp cât știm să păstrăm un echilibru între timpul petrecut „cu stresul” și timpul petrecut în relaxare și conectare cu noi înșine. Despre asta povestesc, ofer informații și exerciții de conștientizare în noua carte! Am scris și povești, am oferit și exemple concrete din experiența personală alături de oamenii cu care am lucrat în ședințele de consiliere. 

Iar pe final, am vrea să știm ce i-ai spune unei tinere de 20-25 de ani care acum pornește pe drumul independenței și al dezvoltării personale?

Îi recomand să citească cartea Femeia Independentă și să se ghideze după decalogul pe care l-am creat pentru femeile care vor să trăiască conform propriilor ei valori. O astfel de femeie…

  •  se cunoaște pe ea însăși;
  • se iubește în primul rând, pe ea;
  • are încredere în sine;
  • cultivă intenții pozitive;
  • are relații armonioase;
  • își exprimă cu eleganță părerile și își argumentează ideile;
  • ia decizii pentru viața ei;
  • are visuri și acționează pentru a le transforma în realitate;
  • are grijă de sănătatea ei și de aspectul fizic;
  • este independentă financiar.

Interviu realizat de Alina Vladoi

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box