Interviu cu inspirație (20) – Maria Damian – BULINA STUDIO

cumpara casa, de sa cumperi casa, de ce sa achizitionezi un imobil, de ce nu sunt de acord cu Kiyosaki, sfaturi care sa te ajute in achizitia unui imobil, de ce sa cumperi un imobil,
Să deții un imobil este important. De ce nu sunt de acord cu Kiyosaki?
24 octombrie 2020
cine sunt si de ce sunt aici, intrebari existentiale, cum raspunzi la intrebarile existentiale pe care le ai,
Cine sunt, de ce sunt aici, ce vreau si de ce? 4 Intrebari existentiale la care probabil cauti raspuns
8 noiembrie 2020
bulina studio, fustite cusute cu iubire

Interviul de astăzi este cu Maria Damian, fondatoarea Bulina Studio, un loc de creație, de pasiune combinată cu armonie, unicitate și frumos. Am descoperit în Maria un om cald, blând, jucăuș și vesel, care are puterea să îți schimbe starea de spirit într-una pozitivă oricând. Este una dintre femeile extrem de dragi din viața mea, pentru care sunt recunoscătoare Universului că mi-a trimis-o în cale.

Bulina Studio este mai mult decât o afacere, este un loc care te învăluie cu inocența, care te invită să îți aduci aminte de bucuria de copil și te întâmpină cu bun gust și culori alese special pentru tine. Abia aștept să o descoperiți! 🙂

bulina studio, fustite cusute cu iubire
Maria Damian, fondatoarea Bulina Studio

Care este povestea ta? Cum a pornit ideea de Bulina Studio?

Bună dragă minunată, Oana!

Îmi imaginez aceste răspunsuri pe care ți le voi așterne acum ca și cum am sta împreună într-o cafenea, sorbind dintr-o cafea aromată cu puțină spumă de lapte, o prăjiturică și povestind, încercând să recuperăm tot entuziasmul de când ne-am descoperit.

Avantajul este că deja mi-am aruncat o privire peste toate întrebările ce mi le-ai trimis, și mi-a plăcut atât de mult modul în care tu le-ai formulat: mi-ai transmis cum mă vezi tu și de fapt vrei să afli, să descoperi cum sunt eu de fapt. Îți mulțumesc din suflet!

Povestea mea este una a bucuriei pentru că pot să dezvolt latura mea artistică, pot să ofer din darul creativității mele, pot aduce zâmbete, unicitate femeilor minunate.

Ideea Bulina Studio a apărut dintr-o dorință de a face ceva creativ cu mânuțele și multitudinea de idei ce îmi zburdau prin minte. Soțul meu m-a încurajat, susținut și uite că acum, după câțiva ani tot aduc și primesc bucurii.

bulina studio, fustite cusute cu iubire

Ce reprezintă această afacere pentru tine?

Să începem dezvăluirile: cu siguranță câteva conștientizări,  de a povesti despre mine, despre Bulina Bucuria (cum îmi zic din ce în ce mai multe persoane dragi) despre Maria ce crede cu toată ființa ei în Bulina Studio.

Înainte de afacere, a fost o pasiune ce tot își dezvolta mugurii creativității. Un mod de a mă relaxa câteva ore noaptea, când bebelușul Robert dormea și eu îmi doream enorm să mai fac și altceva în afară de mamiciție.

A fost o nevoie, o dorință, un vis de a coase ce îl aveam de când eram micuță și le apreciam atât de mult pe femeile ce aveau mașină de cusut și scoteau din mâinile lor minunății.

Această afacere pentru mine reprezintă înainte de toate, modul în care eu mă pot exprima, bucuria de a realiza ceea ce simt, cum simt. Formarea unui stil unic prin care oamenii mă recunosc.

Afacere a început să fie în ultimii doi ani, când deja experiența, încrederea și bucuria de a oferi din darul creativității mele au crescut din ce în ce mai mult și tot crește și mă tot entuziasmez și mă minunez în fiecare zi de bucuria ce o am atunci când creez, atunci când ofer minunăția finalizată, atunci când primesc feedback, atunci când primesc fotografii, atunci când văd cu ochii mei oameni dragi ce îmi poartă creațiile.

bulina studio, fustite cusute cu iubire

Ți se întâmplă vreodată să rămâi fără inspirație pentru creațiile tale? Ce faci în acele momente?

Da, aveam momente când aveam impresia că am rămas fără inspirație când realizăm jucării…însă ce am observant era  că cel mai important era să mă așez la masa de lucru, să îmi întind materialele și ușor, ușor, să experimentez.

Aveam noroc și de oameni faini ce mă lăsau să îmi dezvolt creativitatea, dorindu-și, poate, doar să fie jucăria/perna personalizată cu numele copilului.

Iar în ultimii ani, deja este mult mai simplu, pentru că m-am axat pe câteva modele de fuste și genți, pe care le personalizez prin broderie în funcție de preferințele clientelor.

Fiecare creație marca Bulina Studio este o inspirație, un îndemn, o combinație de culori foarte îndrăzneață, conține mici accente și detalii unice. Cum ajungi să le creezi fix așa, atât de potrivite pentru fiecare persoană care le primește?

În ultimii 2 ani când zic Bulina Studio, zic înflorirea feminității, a răspândirii zâmbetelor, a mirosului de bucurie atunci când faci piruete cu învârticioasele ce le creez. (ca o mică paranteză: azi când mă îndreptam spre un magazin din apropierea casei și am trecut pe sub niște copaci superbi cu frunze galbene, știi ce am făcut? O piruetă, da, hihi există acest efect pentru mine: învârticioasă + galben= bucurie)

În mare parte clientele mele sunt persoane ce mă cunosc, ce m-au întâlnit, ce au apreciat ceea ce purtam, ce s-au gândit: ”Wow ce mi-aș dori și eu să mă învârt așa, să am și buzunare și un super imprimeu!“ și la puțin timp m-au contactat pentru a  comanda învârticioasa potrivită lor.

De multe ori îmi surprind prietenele ce comandă fuste cu un imprimeu surpriză în buzunare sau la detaliul brodat de la îmbinarea elasticului și nici nu le mai las să-și aleagă imprimeurile pentru buzunare – tocmai pentru a fi surpriză.

Bucuria mea este că nu rețin ce imprimeuri am folosit pentru buzunare, iar când mă întâlnesc cu ele și poartă o fustă Bulina Studio le întreb: ”Ia arată-mi, ce buzunare ți-am cusut?” Tocmai pentru a dezvolta această bucurie împreună.

Și ca să răspund mai simplu întrebării tale: cum ajung să creez fix așa, atât de potrivite lor?…Reușesc, pentru că le cunosc, există deja un schimb de energii faine între noi, realizez legături prin materialele folosite între ele și cele ce ajung la mine din recomandările lor. Iar pe clientele noi, pur și simplu le întreb dacă au un simbol anume preferat.

bulina studio, fustite cusute cu iubire

Eu recunosc că am o pasiune pentru bulinele tale învârticioase. Cum ți-ai găsit această pasiune? Ai îmbrățișat ideea acestei afaceri de la început sau te-ai lovit și tu de frici, de părerile celor din jur și de gândirea că “Nu pot ajunge să câștig din asta”?

Hihi, îți mulțumesc taaare pentru întrebarea aceasta!

Când se apropia încheierea celor 2 ani de concediu pentru creșterea copilului, cochetam cu întrebarea: “mă întorc sau nu la serviciu? Continui în domeniul arhitecturii sau nu?” Aveam gânduri, decizii, asumări, teamă…daaa, foarte multă teamă…

Și îmi doream să creez, dar nu știam ce, iar din multe discuții cu soțul meu, am hotărât: „Gata! Fac minunății handmade: jucării și decorațiuni.  Și mai văd pe parcurs ce inspirație mai am.”

Dar știi Oana, primul meu gând a fost: „Atât de mult mi-ar plăcea să fac rochii, fuste!”, însă imediat am anulat, gândindu-mă că este muuult mai complicat pentru nivelul incipient în care mă aflam.

Și au mai trecut ani, am învățat foarte multe lucruri, am fost autodidact, am exersat mult, am strâns oameni frumoși în jurul meu care plantau semințele dezvoltării creativității mele și uite-mă aici, în acest moment în care zic: “Da, iubesc cu toată ființa mea ceea ce reușesc să fac, ceea ce transmit, bucuria și entuziasmul primite de la minunatele ce #poartaObulinacusutacuIubire.”

Care au fost momentele de cotitură din afacerea ta? Care simți că au fost momentele grele, dar care te-au ajutat să te dezvolți și să ai mai multă încredere în tine?

Au fost mai multe momente de nemulțumire, de frustrare, de faptul că nu știam să îmi valorific munca.

Până când am învățat că orice trebuie contorizat: de la un accesoriu sau la adăugarea buzunarelor, de exemplu, absolut tot are un preț . Bineînțeles, există în continuare bucuria de a oferi câte o surpriză atunci când trimit coletul cu minunății.

Ești o femeie frumoasă, pozitivă, mereu zâmbitoare și încrezătoare în forțele proprii. Ți se întâmplă să nu fii mereu așa? Dacă da, cum reușești să te ridici de jos și să dai 100% în afacerea aceasta minunată?

Îți mulțumesc, Oana dragă, pentru aceste cuvinte minunate!

Sunt din ce în ce mai puține momente în care să nu mai fiu așa cum zici, m-ai citit ușor. Au mai fost perioade de epuizare și atunci îmi iau o pauză: o zi nu lucrez sau câteva ore fac o plimbare să descopăr străduțe noi în apropierea zonei în care locuiesc sau mă întâlnesc cu o prietenă, dar cea mai importantă este “iubăreala” cu Bulina mică, adică băiețelul meu, Robert  (au copiii un dar extraordinar de a te scoate din orice stare negativă).

Eu te văd pe tine o femeie echilibrată, care trăiește o viață simplă, pe placul său. După ce valori te ghidezi în viață, ce îți dorești să lași moștenire în urma ta și cum ai ajuns să trăiești așa?

Wow! Femeie echilibrată…mai sunt mulți pași până acolo. Mă văd Femeia Jongler, pentru că de multe ori mi se întâmplă ca atribuțiile de creatoare să le acapereze pe celelalte.

Valorile după care mă ghidez sunt: armonia interioară și între oameni, iubirea, înțelegerea, valoarea prieteniilor, bunătatea, bucuria, jovialitatea, creativitatea, inspirația, bucuria unicității.

Îmi doresc să las moștenire efectul minunat al culorilor, al bucuriei de a celebra feminitatea prin purtarea fustelor, conștientizarea de a avea grijă de noi ca femei, de a ne susține mai mult una pe alta.

Cum am ajuns să trăiesc așa? Prin dorința de a schimba lucrurile ce nu mi se mai potriveau, prin inspirația de a face lucrurile diferit, prin a-mi da voie să aleg bucuria ce mă ajută să visez și în viața reală.

bulina studio, interviu oanabi cu bulina studio

Cine erai înainte de Bulina Studio și cine ești acum, dragă Maria? Cum te-a schimbat pe tine această experiență până în acest moment?

Înainte de Bulina Studio eram o persoană extrem de fragilă și sensibilă, venită la facultate, în capitală, dintr-un orășel mic, din zona Moldovei,  ce își dorea să demonstreze, să se se autodepășească, să fie architect, să câștige respect, încrederea celor din jur.

O persoană muncitoare, ce a demonstrat suficiente lucruri, care a bifat tot ce alții au proiectat asupra ei. Credeam că aceea este “normalitatea”, că așa se face, așa trebuie să fac și eu. Cumva, o persoană ce trebuia să se descurce în această lume necunoscută.

Cu timpul, treptele din scara vieții au devenit din ce în ce mai interesante, în care bagajele de pe umeri au fost lăsați în urmă, iar etapele firești au venit și eu le-am acceptat cu bucurie.

Îmi iubesc tare mult familia, iubesc drumul ales și în momentul acesta bucuria supremă este să realizez cât mai multe minunății prin darul creativității mele.

Ce mesaj ai da mai departe femeilor care visează să trăiască o viață pe care să o iubească?

Mesajul meu pentru femei este valabil în orice domeniu:

”Fii observator: simți că ceea ce faci îți aduce bucurie, te împlinește, ai face acel lucru încontinuu, fără să te deranjeze că obosești?

Dacă da, este minunat, continuă în această direcție cu atenție, să îți aloci timp pentru tine și familie.

Dacă nu, schimbă câte puțin în fiecare zi, fă câte ceva ce să-ți aducă mulțumire și împlinire, lucrează la visul tău ce poate fi posibil într-un an, doi, cinci…poartă cu tine și cheia răbdării.”

Îți mulțumesc din suflet pentru acest interviu, te admir din toată inima și sunt extrem de încântată că te simt aproape, Oana dragă și de abia aștept să ne întâlnim, să ne bucurăm, să împărtășim emoții împreună!

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit "Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021".
Holler Box