Lasă trecutul să fie trecut

Când tot ce vreau e să am puteri magice
18 decembrie 2018
Inspirația de Luni (3)
24 decembrie 2018

Odată cu venirea noului an, privim cu optimism la viitor, la obiectivele pe care le avem, la toate experiențele minunate pe care le vom trăi, dar suntem destul de pricepuți să lăsăm trecutul în urmă sau ne agățăm de el cu toată forța?

M-am găsit de multe ori în situația în care când mi se întâmpla ceva nefericit, repetam acea poveste din nou și din nou. Îi povesteam soțului, apoi părinților, prietenilor și, practic, retrăiam de fiecare dată aceleași sentimente și trăiri ca atunci când mi s-a întâmplat. Desigur, dacă e un eveniment plăcut, e îmbucurător să retrăiești acele trăiri, dar, de cele mai multe ori, ne concentrăm pe lucrurile negative, nu pe cele pozitive.

Târâm după noi evenimente nefericite, sentimente de tristețe, dezamăgire, furie, groază, gânduri negative care poate s-au întâmplat cu săptămâni, luni sau ani în urmă. Toate acestea ne îngreunează existența.

Cum să privești cu optimism și încredere spre viitor când cari după tine gânduri negative, când tot ce faci e să te plângi de ce ți s-a întâmplat și să retrăiești totul din nou? Cum să vezi oportunitățile, persoanele care apar în viața ta și ar putea fi exact cele potrivite pentru a-ți atinge potențialul, când tu mergi spre viitor privind în trecut?

Știu că este greu, dar cu cât ții mai mult la negativitate, la trecut, cu atât vor deveni parte din tine. Nici nu vei realiza că repeți aceleași lucruri, că oamenii vor considera că ești plictisitor, pesimist, hoț de energie și voie bună.

Ce îți propun e ca data viitoare când ți se întâmplă ceva negativ, ca de exemplu să îți taie o mașină calea când ești în trafic, în loc să te gândești la asta toată ziua și să îi suni pe cei dragi să le povestești, retrăind mereu aceleași sentimente de teamă și furie, e să îți dai voie să simți tot ce tu ai nevoie și apoi să îți impui să lași trecutul să fie trecut, fără să te mai agăți de el și de sentimentele ce le-ai trăit.

Privește către viitor și încearcă să faci pași mici către lucrurile bune care te așteaptă. Lasă totul în urmă gândindu-te la ce ai învățat din experiența neplăcută pe care ai avut-o, cum te-a transformat ca om, cum te-a ajutat să îi privești pe ceilalți și să interacționezi cu ei, iar apoi privește doar înainte, simte-te liber, ușor și împăcat cu tine.

Tu cum acționezi pentru a fi deschis oportunităților și a lăsa trecutul în urmă?

Sursa foto: Unsplash

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box