Início » ȘTIRI » Lasagna vegetariană: încercați această variantă gustoasă a mâncării tradiționale italiene!

Lasagna vegetariană: încercați această variantă gustoasă a mâncării tradiționale italiene!

Conteúdo

Lasagna vegetariană este un fel de mâncare gustoasă și ușor de preparat. Este perfect pentru o cină în familie sau pentru orice altă masă. Este umplută cu legume, un sos bogat de roșii și presărată cu brânză. Sunteți gata să descoperiți rețeta? Haideți să începem!

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 400 g de paste lasagna
  • 400 g de sos de roșii
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 2 dovlecei
  • 200 g de brânză ricotta
  • 200 g de brânză mozzarella
  • 100g de brânză parmezan
  • ulei de măsline
  • sare și piper

Etapele de pregătire

1. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
2. Prăjiți ceapa tocată și usturoiul într-o tigaie cu puțin ulei de măsline.
3. Tăiați dovleceii în cuburi și adăugați-i în tigaie. Se prăjește timp de 10 minute, amestecând regulat. Se adaugă sare și piper după gust.
4. Amestecați ricotta, mozzarella și parmezanul într-un bol. Se condimentează cu sare și piper.
5. Se pune un strat de sos de roșii într-o tavă de cuptor și se acoperă cu foi de lasagna. 6. Acoperiți cu un strat de amestec de ricotta/mozzarella/parmezan, apoi un strat de legume de la pasul 2 și un strat de sos de roșii. Se repetă acest proces până la epuizarea tuturor ingredientelor, terminând cu un strat de sos de roșii acoperit cu brânză rasă (mozzarella și parmezan).
6. Coaceți timp de 30 de minute la 180°C.

Originile lasagnei vegetariene

Lasagna vegetariană este o variantă a rețetei clasice, care datează din Roma antică. La acea vreme, plăcile de paste erau asamblate manual și umplute cu legume, brânză și ierburi. De-a lungul anilor, această rețetă italiană s-a dezvoltat și a devenit foarte populară la nivel internațional.

Astăzi, lasagna vegetariană este un fel de mâncare gustoasă și sănătoasă, care poate fi preparată cu o mare varietate de legume și brânzeturi. În plus, este foarte ușor de preparat și poate fi gătită în avans. De asemenea, este foarte versatilă și poate fi servită cu o varietate de sosuri pentru o aromă unică.

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.