Milenialii şi schimbarea pe care o aduc în companii

Perfecționismul ucide vise
16 noiembrie 2018
I am enough (Sunt destul) și stima de sine
21 noiembrie 2018

Milenialii sunt generația de persoane născute după 1984. Sunt cei care schimbă trendul tradiționalist al companiilor şi care aspiră la o viață plină de sens şi impact în această lume.
La început au fost catalogați drept narcisişti, leneşi, persoane cărora li se cuvine totul, care renunță repede, greu de condus, care nu se pot concentra la taskurile lor, etc. Acestea însă s-au dovedit a forma caracterul unor lideri, a unor persoane care nu vor să mai accepte societatea aşa cum este ea, doar pentru ca aşa a fost dintotdeauna.
Companiile nu au avut de ales decât să intre într-un proces de transformare de la cel mai înalt nivel până la cel de jos.
Într-un studiu realizat de Gallup, una dintre cele mai mari companii de consultanță în management şi performanță, bazată pe cercetare, din America, reiese că numai 49% dintre salariați sunt cu adevărat angajați si dedicați în activitatea lor. Restul de 51% sunt în căutarea unui alt loc de muncă. Acest aspect pune sub semnul întrebarii modul în care companiile îşi aleg angajații şi ce politică de reținere au.
Atunci când au fost întrebați care sunt motivele cele mai importante care contează în alegerea unui loc de muncă, oamenii au răspuns:

  1. Abilitatea de a face ceea ce fac cel mai bine (60% dintre respondenți). Aceasta se referă la posibilitatea de a integra în jobul lor talentul, abilitățile şi cunoştințele pe care le au. Practic, trebuie să existe o potrivire între persoana potrivită, jobul şi cultura potrivită.
  2. Un echilibru ridicat între job şi viața personală (53% dintre respondenți). Oamenii doresc să aibă un program flexibil, nu doar de la 08:00 la 17:00, doresc să li se acorde încrederea de a lucra de acasă sau alte spații decât într-un birou, fără a compromite productivitatea şi calitatea muncii.
  3. O mai mare stabilitate şi siguranță oferite de locul de muncă (51% dintre respondenți). Acestea pot fi redate prin cultura companiei de a-i face pe salariați să simtă că fac parte din viziunea companiei pentru viitor, să simtă că munca lor contează şi este apreciată. De asemenea, ajută să ştie trecutul companiei şi cum au fost rezolvate anumite situații presante în cadrul companiei.
  4. Un venit salarial considerabil mai mare (41% dintre respondenți). Una din căile prin care angajații pot fi motivați, este pachetul salarial. Liderii trebuie să le ofere recunoştința pentru munca pe care o fac, să le arate că au încredere în deciziile lor şi să mărească sentimentul de apartenență în acel loc. Angajații doresc să fie apreciați şi să primească un salariu personalizat în funcție de rezultatele pe care le au, de abilitățile şi competențele lor.
  5. Oportunitatea de a lucra într-o companie cu un brand de renume şi reputație foarte bună (36% dintre respondenți). Dacă toate criteriile de mai sus sunt îndeplinite, un alt criteriu după care o persoană se ghidează în alegerea locului de muncă este un brand puternic. Pentru o companie este un mare beneficiu ca salariații să fie ambasadori ai brandului. Deşi suntem în era tehnologiei, recomandările „din gură în gură” sunt încă pe primul loc, în ceea ce priveşte experiența cu un produs, serviciu sau companie, tocmai de aceea oamenii cer părerea prietenilor şi cunoscuților înainte de a se angaja într-o companie. O companie cu un brand puternic şi o reputație bună, câştigă detaşat în fața unui start-up care nu are un brand încă format, deoarece oamenii se mândresc să spună că lucrează într-o companie în a cărei viziune şi valori se regăsesc.

Am ajuns într-o perioadă în care nu angajatul trebuie să se plieze pe companie, ci compania trebuie să intre într-un proces de transformare şi reorganizare care să o facă cât mai unică şi atractivă pentru potențialii angajați.

Milenial sau nu, cu toții merităm să lucrăm într-un loc prietenos, în care să se pună accent pe colaborare şi relații sociale, pe dezvoltare profesională, pe comunicare frecventă cu managerii, în care să ne simțim în siguranță, încrezători, în care să învățăm zilnic şi unde nu cantitatea muncii contează, ci calitatea.

Liderii trebuie să pună mai mult accent pe creativitate, flexibilitate şi bucuria că faci parte dintr-o mare familie, în loc de a pune accent pe rigurozitate şi strictețe, pe supunerea oarbă în fața managementului, competitivitate şi munca facută pe pilot automat, fără nici o bucurie şi teama că poți fi concediat.

Eu visez la un loc de muncă unde managerul să fie mai mult un coach care să ne ghideze în drumul nostru către dezvoltarea profesională, un loc plin de pozitivitate şi optimism, cu oameni dragi care să fie dispuşi să îi ajute pe ceilalți, fără competitivitate acerbă şi critică răutăcioasă, unde să te simți apreciat şi plin de recunoştință şi care să nu îți fure şi ultimul strop de energie şi bucurie.

Voi către ce loc de muncă aspirați?

Sursa foto: Pixabay

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box