Nu îmi găsesc pasiunea…ce fac cu viața mea?

LEAN IN de Sheryl Sandberg
7 noiembrie 2018
„Copiii sunt oglinda eului nostru nedezvoltat” Shefali Tsabary
15 noiembrie 2018

Cred că fiecare dintre noi a auzit că succesul în viață e garantat dacă îți găsești pasiunea şi încerci să faci bani din asta. Motivul este simplu: muncești cu drag, fără să simți cum zboară timpul, fără să simți că e o povară şi îți pui toată bucuria şi determinarea în acea muncă, astfel încât să fie la cele mai înalte standarde. Pare simplu și logic, nu-i așa? S-au scris nenumărate cărți pe această temă.
Ce facem însă, dacă nu avem o pasiune și nu știm încotro să ne îndreptăm sau avem mai multe și nu știm pe care dintre ele să o alegem?
Elizabeth Gilbert spunea într-un interviu acordat cu ocazia publicării cărții ei, “Lecții de magie”, că cel mai indicat este să ne ascultăm inima, să încercăm cât mai multe lucruri și experiențe și să observăm curiozitatea autentică, nu cea impusă de societate, ci curiozitatea care ne șoptește încetișor că există o posibilă oportunitate care ne-ar putea trezi interesul.
Mel Robbins, autoarea cărții “Regula de 5 secunde” afirmă că a cauta pasiunea, așa cum dictează societatea, pune o presiune prea mare asupra oamenilor şi că important e să urmăm calea lucrurilor care ne dau energie. Ce ne place să facem și ne energizează, ne dă motivația de a ne trezi dimineața?
Pasiunea a ajuns să fie supraestimată în era în care trăim și acesta este motivul pentru care, de multe ori, nu facem nimic cu viața noastră, pentru că așteptăm să avem acea “sclipire”, acel semn din Ceruri care reprezintă pasiunea și pe care trebuie să-l urmăm. Se pune atât de mult accent pe pasiune, de parcă încă dinainte de a ne naște s-a stabilit care e pasiunea pe care fiecare dintre noi o vom avea. Din aceste motive nu dăm ascultare miilor de oportunități care bat la ușa noastră, inspirației care ne aduce idei autentice ce ne-ar putea purta către o viață împlinită.
Se pare că ultimele studii științifice arată că, de fapt, urmarea pasiunii crește rata de esec. De ce? Pentru că de cele mai multe ori ne concentram exclusiv pe propria persoană, pentru că la un moment dat pasiunea se pierde, pentru că sunt cazuri în care oricât de pasionat ai fi nu îți găsești un job sau nu poți să faci performanță în acel domeniu.

Așadar, cel mai important este să ne ascultăm intuiția, să ne ascultăm inima şi să fim curioși. Să urmăm orice simțim că ne trezește interesul, ne dă energie și bucurie și să mergem pe calea care ajută și alți oameni. Acest lucru aduce cea mai mare împlinire sufletească.

Vă propun mai jos un exercițiu de introspecție prin care vă puteți găsi pasiunea sau misiunea voastra: Transpuneți-vă în viitor și imaginați-vă că sunteți în ultimele clipe ale vieții. De ce v-ar părea rău că părăsiți această lume? De ce anume vă va fi dor sau ce anume ați fi vrut să faceți în viață, dar v-a oprit frica?

Voi cum v-ați găsit pasiunea?

Sursa foto: Unsplash

Iti place ? Distribuie acest articol:

2 Comments

 1. izmir escort spune:

  Greetings! Very helpful advice within this post! It is the little changes that make the most
  significant changes. Thanks for sharing!

 2. OANABI spune:

  Dear Izmir,

  Thank you for your appreciation!
  I hope to inspire people with my blog posts, so everyone will live a better life, by fulfilling their dreams.?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box