O poveste despre creativitate, inspirație și cadouri alese

Cum o simplă agendă te face mai productiv (P)
26 mai 2021
handmade-brasov, cadouri-handmade

Dacă m-ai întreba de unde să iei un cadou special în perioada aceasta sau în restul anului, ți-aș menționa sigur despre femeia minunată care stă în spatele unui business handmade, creativ și plin de surprize plăcute.

Astăzi m-am gândit să îți scriu despre o persoană specială, care te va încânta prin zâmbetul ei frumos, pasiunea de a face ceva unicat și talentul uimitor. Poate te inspir să găsești un cadou special pentru cei dragi creat de ea, sau poate te gândești să îți oferi ție o mică atenție, un semn de iubire de tine într-un mod creativ.

Astăzi te invit să pășești în lumea Teodorei de la Art Craft by Teo pe care eu o ador pentru cât este de creativă, de talentată și pentru că e om fain, cu sufletul mare.❤️

Atunci când ești în căutarea unui cadou altfel, unic, care să spună o poveste, ia în calcul să oferi ceva handmade, care să aibă un rol bine definit și care să bucure persoana căreia i-l vei dărui. 

Eu am ales să îmi fac cadou mie un tricou pictat de Teodora în culori vii, care mi-a dat o energie fantastică atunci când l-am purtat, așa că nu m-am putut abține și am comandat încă unul, dar care să mă reprezinte mai bine, să spună povestea mea. Cu toate acestea, nu am dat prea multe detalii Teodorei, am lasat-o să creeze ce simte ea că mi se potrivește și recunosc că mi-a depășit cu mult așteptările. 😃

A reușit să pună într-o pictură pasiunile mele (scrisul și cititul) și să le lege într-un mod armonios cu citatul meu, sau mai bine zis, motivația pentru care scriu zi de zi: “Inspire people”. Pentru mine e divin.❤️

Atunci când porți ceva pictat manual, simți energia aceea faină, pasiunea artistului și devine cea mai dragă piesă vestimentară pe care o ai. 

Este lesne de înțeles că Teodora nu pictează doar tricouri, ci face multe alte lucruri și decorațiuni care atrag privirile și abia dacă te poți abține să nu comanzi ceva de la ea de fiecare dată când postează în Social Media, dar te las să îi descoperi povestea în rândurile care urmează.

1. Cum a apărut ideea acestei afaceri? Care este povestea din spatele afacerii?

Bună! Sunt Teodora Balate, creatoarea atelierului Art&Craft by Teo, locul în care aduc culoare prin creații handmade unicat cu licheni și prin tricouri și alte accesorii pictate manual.

Sunt brașoveancă, am stat 8 ani în București în perioada 2000-2008, iar din 2009, m-am reîntors în Brașov. Locuiesc în Săcele împreună cu soțul și cei 2 băieți ai noștri. Cel mare are 12 ani iar cel mic 10 ani.

Sunt de profesie economist, sunt practician în insolvență de peste 8 ani. Reîntoarsă în Brașov, după 8 ani petrecuți în București, nașterea primului copil m-a făcut să-mi reamintesc de pasiunea mea – pictura. 

Încă de când aveam 3 ani pictam și desenam o mare parte din timp, am urmat diverse cursuri de pictură ca hobby, unul din ele fiind în perioada liceului (1997-1999) unde am studiat diverse tehnici cu dna Ardeleanu Viorica, pictoriță și profesor la Școala Populară de Arte Brașov.

În toamna anului 2009, când primul meu băiat avea vreo 8 luni, lucrurile s-au aliniat așa cum visam și am reluat pictura la cursurile Magdei Vacariu. Am urmat cursurile timp de 2 ani, perioadă în care mi-am dezvoltat cultura artistică, cursul fiind unul mai puțin clasic și având ocazia să aflu despre diverși pictori contemporani și diverse stiluri de pictură.

A urmat o perioadă de pauză începând cu sfârșitul anului 2010, de când s-a născut al doilea copil.

Apoi, în 2017, am descoperit ceramica la atelierul de ceramică din Brașov al Emiliei (@Bufnița Atelier). Modelajul este benefic oricui: este terapeutic, ajută la înlăturarea stresului, ajută la dezvoltarea senzorială, dezvoltarea dexterității și a imaginației.

Tot în 2017 am reînceput să pictez, să creez decorațiuni cu flori textile și am descoperit lichenii. Prima mea tangență cu lichenii a fost cu unii care miroseau a oțet și care nu erau nici pe departe la calitatea celor pe care îi folosesc acum.

Încă de la sfârșitul anului 2019 m-am hotărât să-mi transform hobby-ul în business și așa am început să învăț despre ce înseamnă să dezvolți o afacere handmade, ce înseamnă promovarea în mediul online și antreprenoriatul creativ.

2. Ce găsește un client la tine (ce produse ai la vanzare) și de ce?

Produsele mele se împart în două categorii:

  • Pe de o parte este partea de pictură: tricourile și alte articole vestimentare pictate (transform hainele în „Artă De Purtat”), tablouri pe pânză și diverse articole din lemn.
  • Pe de altă parte sunt decorațiunile cu licheni prin care creez colțuri de natură, pe scurt „Aduc Natura În Casa Ta”.

Și, de curând, m-am gândit să combin pictura cu lichenii creând astfel decorațiuni unice, menite să surprindă atât pe cei care le oferă, cât și pe cei care le primesc.

3. Care este visul tău?

Visul meu este că Art&Craft by Teo să ajungă un copil mare, să ajungă în cât mai multe case și să își păstreze aerul fresh, colorat și unic de la acest moment.

4. De ce faci această afacere, ce te motivează?

Motivația pentru a începe pot spune că este una interioară. Cred că a venit momentul să fac ceea ce am visat dintotdeauna: să creez, să transform și să aduc bucurie prin culoare! Art&Craft by Teo este visul meu colorat plin de Trăire Energie și Originalitate.

5. Ai avut momente de cumpănă în afacerea ta? Cum ai reușit să le depășești?

Afacerea este la început și încă nu pot vorbi despre momente de cumpănă….am momente în care mă gândesc dacă anumite produse vor avea succes sau nu, dar până nu încerci, nu ai de unde ști! Și am avut produse create despre care am fost convinsă că vor avea succes, dar nu au prins la public, așa că am decis să renunț la ele.

Sunt și perioade în care nu am comenzi așa cum mi-aș dori, dar le consider perioade pentru creație, în care am timp să inventez concepte noi. Unul dintre conceptele noi este tabloul cu marea în care am combinat pictura în culori acrilice cu elemente naturale- licheni, nisip și bucăți de lemn.

6. De ce vin clienții către tine?

La acest moment există pe piață multe business-uri atât cu licheni, cât și cu haine pictate. Încă de la început, m-am hotărât ca ceea ce fac să fie UNIC. Unicitatea este o trăsătură dominantă a creațiilor mele, fiecare produs este diferit, este gândit în cel mai mic detaliu, astfel încât să îmi placă mie în primul rând! Sunt cel mai mare critic al meu 😂.

Nu am făcut niciodată rabat de la calitate, prin aceasta respectându-mă în primul rând pe mine.

Încă de la începutul discuției cu un potențial client sunt sinceră și deschisă, adopt un stil prietenos, nesofisticat, creațiile mele sunt de așa natură încât cei care aleg sa colaborăm sunt ca mine, iubitori de culoare, deschiși spre nou, spre lucruri altfel.

Fiecare pachet al meu este însoțit de o surpriză: o turtă dulce, un semn de carte, o inimioară, fluturaș sau bomboane din hârtie plantabilă, o sticluță-medalion cu un strop de natură în ea.

Și pentru că îmi plac colaborările, anul acesta am creat 2 colaborări pentru cadourile oferite clienților: cu Ana Posea de la Artissana, care a pregătit pentru mine mici săpunuri parfumate și atât de plăcute și Anamaria Necșulescu de la Evenimente Luminaria de la care am cumpărat mici lumânări create manual cu ceară de soia, parfumate cu uleiuri esențiale, perfecte pentru relaxare.

Totodată sunt foarte creativă și găsesc soluții pentru ca lucrurile să iasă bine. Creativitatea mi-am dezvoltat-o încă din copilărie și cred că este una din calitățile mele de bază, dacă pot spune așa.🙂

Încă din copilărie, mereu am pictat și am meșterit ceva și cred ca este foarte important să ne dezvoltăm latura creativă, acest lucru ajutându-ne în orice domeniu am activa!

7. Un gând de încheiere pentru cititori

Creativitatea necesită curaj, curaj pentru a încerca, pentru a crede în tine și pentru a te reinventa de câte ori lucrurile nu ies chiar așa cum ai sperat!

8. Unde te putem găsi?

Momentan mă găsiți pe Facebook și pe Instagram, dar am în plan și crearea unui magazin online în 2022.


Pentru mine, Art Craft by Teo este exemplul perfect de business care crește odată cu dedicarea antreprenorului de a ieși din zona de confort și a se adapta la piață testând și învățând, dar și odată cu îmbrățișarea noastră, a tuturor, de produse handmade, unicate și la o calitate superioară în locul celor de masă.

Te invit nu doar să o urmărești pe Teodora și să comanzi minunății colorate de la ea, ci să o recomanzi apropiaților tăi și să o facem cunoscută pentru talentul său artistic și pentru produsele extraordinare și pline de viață pe care le creează.

Asta e dovada vie că încă știm să apreciem ceea ce alții fac frumos, că suntem alături de artiștii noștri autohtoni și că merităm noi înșine să ne bucurăm de lucruri frumoase și cu însemnătate și să facem un gest de iubire pentru noi și pentru cei dragi.

Intră pe pagina Art Craft by Teo și comandă ce simți că ți se potrivește!❤️🤗

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit "Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021".
Holler Box