Início » ȘTIRI » Ouă mimoze cu avocado și bacon, o rețetă care va fi cu siguranță pe placul tău!

Ouă mimoze cu avocado și bacon, o rețetă care va fi cu siguranță pe placul tău!

Nu există un mod mai bun de a începe o masă decât cu ouă mimosa, avocado și bacon!

Conteúdo

Descoperiți această rețetă ușor de preparat, care vă va încânta papilele gustative cu aromele sale echilibrate. În doar câteva minute, veți avea un antreu delicios. Le puteți servi și la brunch.

Ingrediente pentru 4 persoane

8 ouă
2 avocado
4 felii de bacon
sare și piper după gust
trei linguri de maioneză
ulei de măsline (30 g)

Etapele de pregătire

Pasul 1: Gătiți ouăle la foc mediu. După ce sunt fierte, se decojesc și se taie în două. Separați albușurile de gălbenușuri.
Pasul 2: Zdrobiți gălbenușurile și amestecați-le cu maioneza. Împărțiți amestecul între albușuri cu o lingură mică. Dați-le deoparte.
Pasul 3: Tăiați avocado în două, îndepărtați sâmburii, apoi decojiți și tăiați fiecare jumătate în cuburi mici. Dați-le deoparte.
Pasul 4: Încălziți o tigaie cu puțin ulei de măsline și prăjiți baconul timp de 5 minute la foc mediu. După ce este gătită, se scurge pe prosoape de hârtie.
Pasul 5: Aranjați ouăle pe fundul fiecărei farfurii și adăugați cuburile de avocado. Se presară bucățele de bacon și sare și piper după gust. Serviți imediat.

Originile rețetei de ouă mimosa cu avocado și bacon

Originea exactă a acestei rețete este incertă, deși în general este atribuită bucătăriei franceze. Ouăle mimosa sunt, de fapt, un clasic al bucătăriei franceze, servite cu o varietate de garnituri.

Termenul de mimosa a ajuns să fie aplicat acestui fel de mâncare începând cu mijlocul secolului XX. El provine din cuvântul latin „mimosus”, care înseamnă „care arată ca o mimoză”. Rețeta de ouă mimosa cu avocado și bacon este o variantă mai modernă a rețetei clasice. Combinația dintre avocado și bacon este perfectă pentru un antreu rapid și gustos.

Ouăle cu avocado și bacon mimosa pot fi savurate și la micul dejun, un mod delicios de a începe ziua. Aroma bogată a avocado și a baconului se îmbină perfect cu gustul delicat al ouălor. Acest fel de mâncare este bogat în proteine și nutrienți, fiind o alegere excelentă pentru diminețile aglomerate.

 

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.