Início » ȘTIRI » Pavlova cu fructul pasiunii: puține ingrediente pentru această rețetă delicioasă de primăvară!

Pavlova cu fructul pasiunii: puține ingrediente pentru această rețetă delicioasă de primăvară!

Pavlova este un desert pe bază de bezea care se adresează atât celor mici, cât și celor mari.

Conteúdo

Acesta constă într-o bază de bezea moale și aerisită, acoperită cu frișcă și presărată cu fructe. Pentru această rețetă, o vom prepara în maniera unei pavlova clasice, dar cu adaos de fructul pasiunii pentru a-i da o notă exotică și dulce. Delicios de aromată și frumos prezentată, va face senzație pe masa dumneavoastră. Urmați rețeta și savurați!

Ingrediente pentru 4 persoane

– 4 albușuri de ou, 120 g
– 120 g de zahăr pudră
– coaja de la o lămâie
– 1 linguriță de oțet alb
– 120 g de zahăr pudră
– 1/2 linguriță de sare
– 1 lingură de amidon de porumb
– 2 fructe ale pasiunii
– 250 ml de smântână integrală, bine răcită

Etapele de pregătire

1. Preîncălziți cuptorul la 150°C (marcaj 5).
2. Într-un bol, amestecați coaja de lămâie cu zahărul pudră. Se lasă deoparte.
3. Bateți albușurile de ou cu un praf de sare și oțetul alb. Când acestea încep să spumege, adăugați ușor zahărul pudră și continuați să bateți până când albușurile formează vârfuri tari și lucioase.
4. Încorporați ușor amidonul de porumb și jumătate din amestecul de lămâie și zahăr pudră rezervat. Se amestecă ușor cu o spatulă de lemn până când se încorporează bine.
5. Întindeți amestecul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și dați-i o formă rotundă.
6. Se introduce în cuptor timp de aproximativ 45 de minute sau până când pavlova este aurie, apoi se lasă să se răcească complet.
7. Într-un bol separat, bateți 250 ml de frișcă simplă răcită până când devine tare și groasă. Se adaugă amestecul de lămâie rămas și zahărul pudră rezervat pentru a obține o cremă ușor îndulcită, cu aromă de lămâie.
8. Se pune crema peste pavlova răcită și se ornează cu fructul pasiunii înainte de servire.

Originile rețetei de pavlova cu fructul pasiunii

Pavlova de fructul pasiunii este o rețetă creată cu zeci de ani în urmă. Rețeta sa originală a fost inventată de un bucătar austriac, dar a fost popularizată de australieni și neozeelandezi.

Această rețetă de bezea se servește cu fructul pasiunii și frișcă. Meringa și fructul pasiunii creează o combinație dulce-acrișoară foarte gustoasă. Pavlova a devenit un clasic pentru mesele de sărbători și pentru întâlnirile de familie.

Este unul dintre cele mai populare deserturi din Australia și Noua Zeelandă, iar acum este popular în întreaga lume. Bucătarii profesioniști și amatori deopotrivă se inspiră din rețetele originale pentru a-și crea propriile versiuni de pavlova cu fructul pasiunii.

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.