Início » ȘTIRI » Plăcintă ușoară de lămâie fără coacere, o rețetă delicioasă, care economisește energie electrică!

Plăcintă ușoară de lămâie fără coacere, o rețetă delicioasă, care economisește energie electrică!

Conteúdo

Dacă sunteți în căutarea unei rețete rapide și ușoare pentru un desert delicios, această plăcintă cu lămâie fără coacere este exact ceea ce aveți nevoie! Realizată cu doar câteva ingrediente, este gata în scurt timp și va încânta întreaga familie. Și, în plus, veți economisi energie electrică!

Ingrediente pentru 4 persoane

200 g de biscuiți uscați (tip unt mic)
100 g unt topit
4 ouă
200 g zahăr
150 ml suc de lămâie
2 linguri de coajă de lămâie
5 g sare

Etapele de preparare

1. Într-un bol, se amestecă untul topit cu biscuiții până când aceștia sunt bine acoperiți.
2. Se întinde amestecul obținut pe fundul unei forme de plăcintă și se aplatizează cu o lingură. Se lasă deoparte într-un loc răcoros.
3. Într-un castron separat, bateți ouăle cu zahărul până când devin spumoase și ușoare. Se adaugă apoi sucul de lămâie, coaja de lămâie și sarea și se amestecă bine.
4. 4. Se toarnă amestecul pe baza de tartă și se întinde suprafața uniform.
5. Se pune la frigider pentru cel puțin 4 ore înainte de a servi plăcinta cu lămâie fără coacere.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Savori Urbane (@oanaigretiu)

Originile plăcintei de lămâie

Tarta cu lămâie este o rețetă foarte populară, care datează de câteva secole. Versiunea originală a acestei rețete a fost creată de un brutar francez în secolul al XIX-lea. Acesta a lucrat cu lămâi proaspete pentru a crea o patiserie făcută cu unt și zahăr. Apoi a amestecat sucul de lămâie cu zahăr, smântână și ouă pentru a crea umplutura. În cele din urmă, a adăugat bucăți de lămâie și coajă de lămâie în umplutură pentru a da mai multă aromă tartei.

De atunci, rețeta a fost perfecționată și modificată, dar ingredientele de bază au rămas aceleași. Tarta cu lămâie este acum foarte populară și este adesea servită ca desert sau gustare.

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.