Início » ȘTIRI » Plecați în vacanță? Iată cum să vă asigurați casa pentru a evita spargerile!

Plecați în vacanță? Iată cum să vă asigurați casa pentru a evita spargerile!

Nu plecați în vacanță fără să luați măsuri pentru a vă asigura securitatea locuinței. Aflați sfaturile noastre pentru instalarea sistemelor de securitate și pentru a vă proteja împotriva efracției.

Conteúdo

Să pleci în vacanță este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face. Cu toate acestea, înainte de a pleca, trebuie să vă asigurați că locuința dvs. este sigură.

Nu vreți să aveți surprize când ajungeți acasă. Din fericire, există mai multe sfaturi pentru a vă securiza casa, astfel încât să vă puteți bucura de călătorie fără griji.

În acest articol, vă vom explica cum să vă asigurați casa înainte de a pleca în vacanță.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par VP Sistem (@vp_sistem)

Reflexele potrivite pentru a avea

Pentru a evita furturile și tâlhăriile, este important să luați măsuri de precauție. Verificați în mod regulat dacă toate ușile și ferestrele sunt încuiate și dacă încuietorile sunt în stare bună.

Asigurați-vă o cutie poștală închisă pentru ca poșta să nu vă poată fi furată. De asemenea, nu uitați să închideți obloanele și să trageți perdelele, mai ales seara. De asemenea, instalați un sistem de alarmă pentru a-i descuraja pe hoți.

Dacă plecați în concediu, rugați un vecin sau un prieten să aibă grijă de casă sau încredințați-o unei firme de securitate.

Cu toate acestea, pentru a preveni spargerile, trebuie în primul rând să respectați regulile de securitate de bază.

Lucruri simple, cum ar fi aprinderea luminilor exterioare pe timp de noapte, faptul de a nu lăsa obiectele de valoare la vedere din exterior și de a nu vă afișa numele sau adresa pe ușă sau pe cutia poștală, pot contribui la descurajarea acestor indivizi rău intenționați și la protejarea locuinței dumneavoastră.

În cele din urmă, dacă observați persoane suspecte în jurul casei dumneavoastră, nu ezitați să contactați imediat autoritățile competente.

Pregătiți un sistem de alarmă

O alarmă este una dintre cele mai eficiente modalități de a-i descuraja pe hoți să intre în casa dumneavoastră.

Aceasta vă permite să monitorizați ce se întâmplă în interior și în exterior cu ajutorul detectoarelor de mișcare, al camerelor și al alarmelor sonore. Este important să vă alegeți sistemul de alarmă în funcție de nevoile și bugetul dumneavoastră.

Puteți cumpăra un sistem gata de utilizare sau puteți angaja un profesionist pentru o instalare personalizată.

În orice caz, nu uitați să includeți o alarmă pentru garaj și/sau pivniță, dacă acestea sunt conectate la casă. În continuare, asigurați-vă că alarma dvs. este clar vizibilă și marcată cu un logo pe partea din față a casei dvs.

Sfaturi practice pentru a descuraja hoții

În general, spărgătorii caută casele în care este ușor de pătruns și obiecte de valoare pe care să le fure. Prin urmare, este important să luați câteva măsuri pentru a descuraja intrușii. Iată câteva sfaturi practice pentru a vă proteja casa

  • Nu lăsați chei sau carduri magnetice pe ușă;
  • Închideți toate ușile și ferestrele;
  • Instalați sisteme de alarmă și de supraveghere video;
  • Creșteți iluminatul exterior;
  • Nu vă lăsați uneltele afară, chiar dacă sunteți temporar absent;
  • Trimiteți un mesaj unui prieten sau unui vecin înainte de a pleca;
  • Verificați în mod regulat dacă încuietorile funcționează corect;
  • Nu lăsați obiecte de valoare vizibile din exterior.

Procedând astfel, puteți reduce riscul ca locuința dumneavoastră să fie ținta hoților. Aveți grijă să nu dați o impresie proastă în public, deoarece acest lucru ar putea duce la un risc crescut de intruziune.

Apelați la un vecin sau la un prieten

Puteți apela la un vecin, un prieten, o rudă sau chiar un membru al familiei pentru a vă supraveghea proprietatea atunci când sunteți plecat.

De exemplu, dacă plecați în vacanță pentru câteva zile, puteți ruga o persoană de încredere să vină și să petreacă timp la dumneavoastră acasă pentru a preveni spargerile.

De asemenea, poate fi util să le dați o copie a cheilor, astfel încât să poată intra și ieși liber. În acest fel, veți fi liniștit și vă veți putea bucura de sejurul dumneavoastră.

O altă idee este să rugați un vecin sau un prieten să vă supravegheze casa în timp ce sunteți plecat. Aceștia pot trece în mod regulat să verifice dacă totul este în ordine și dacă nimic nu a fost furat sau vandalizat.

Acest lucru poate contribui, de asemenea, la descurajarea spărgătorilor, deoarece aceștia știu că locuința este supravegheată de persoane în care au încredere.

În cele din urmă, dacă aveți instalată o cameră de supraveghere, nu ezitați să cereți unui vecin sau unui prieten să monitorizeze înregistrarea în mod regulat.

Acest lucru poate fi făcut din propria lor casă și va asigura siguranța proprietății dumneavoastră.

Urmând aceste sfaturi, veți putea pleca în vacanță cu mai multă liniște sufletească. Vă veți putea bucura de timpul liber și de sejurul dumneavoastră fără griji.

Nu uitați să verificați înainte de a pleca că toate măsurile de precauție au fost luate și că locuința dumneavoastră este sigură.

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.