Início » ȘTIRI » Prăjitura cu șuncă și măsline: o rețetă rapidă și ușor de făcut și delicioasă ca aperitiv, pentru prânz sau pentru un picnic!

Prăjitura cu șuncă și măsline: o rețetă rapidă și ușor de făcut și delicioasă ca aperitiv, pentru prânz sau pentru un picnic!

Conteúdo

Dacă sunteți în căutarea unei rețete ușor de preparat pentru un aperitiv cu prietenii, pentru un prânz rapid sau pentru următorul picnic, alegeți această prăjitură cu șuncă și măsline. Gustoasă și moale, vă va încânta papilele gustative și pe cele ale prietenilor dvs. Urmați pas cu pas rețeta noastră și bucurați-vă!

Ingrediente pentru 4 persoane

250 de grame de făină
4 ouă
10 cl de ulei
75 de grame de brânză Gruyere rasă
15 cl de lapte cald
1 pliculeț de praf de copt
150 de grame de măsline verzi fără sâmburi
150 de grame de șuncă fiartă
sare și piper după gust

Etapele de pregătire

1. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
2. Amestecați făina și praful de copt într-un bol. Adăugați uleiul și amestecați din nou. Se adaugă ouăle, laptele și brânza Gruyere rasă. Adăugați sare și piper după gust.
3. Tăiați șunca în cuburi mici și adăugați-o la ingredientele din castron. Se adaugă măslinele verzi fără sâmburi. Amestecați din nou pentru a distribui toate ingredientele în mod egal.
4. Se toarnă amestecul într-o formă de tort și se coace timp de aproximativ 40 de minute. Verificați cu vârful unui cuțit pentru a vedea dacă este bine coaptă, deoarece ar trebui să iasă uscată după ce înțepați prăjitura.
5. Lăsați să se răcească înainte de a întoarce prăjitura cu șuncă și măsline și de a o servi!

Originile rețetei de prăjitură cu șuncă și măsline

Prăjitura cu șuncă și măsline este un fel de mâncare foarte popular în Franța. Există de ani de zile, iar rețeta sa nu s-a schimbat cu adevărat. Ceea ce știm este că este originară din sudul Franței, mai exact din Provence. Potrivit legendei, rețeta a fost inventată de țăranii care mâncau măsline și bucăți de șuncă pe câmp. Le-a venit apoi ideea de a amesteca aceste ingrediente pentru a crea un fel de mâncare și mai bun.

Prăjitura cu șuncă și măsline este, așadar, un fel de mâncare cu o istorie străveche, care a supraviețuit secolelor fără să-și piardă savoarea. Este considerată o rețetă ancestrală și face parte integrantă din bucătăria franceză.

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.