Início » ȘTIRI » Pregătește o tarte tatin delicioasă, o rețetă rapidă și ușor de făcut!

Pregătește o tarte tatin delicioasă, o rețetă rapidă și ușor de făcut!

Căutați un desert gustos pe care să-l serviți oaspeților? Tarte tatin este o opțiune excelentă și este ușor de făcut. Urmați instrucțiunile noastre pentru a realiza această rețetă și oferiți oaspeților dvs. un desert delicios.

Conteúdo

Tarte tatin este o rețetă foarte populară și ușor de făcut. Aceasta constă din mere caramelizate, aluat și unt. Este un desert care încântă papilele gustative și este apreciat de toată lumea. Tarte tatin este foarte apetisantă și foarte frumos de servit. Este perfectă pentru a fi împărțită cu prietenii și familia. Este un desert care poate fi consumat cald sau rece și se păstrează foarte bine. Așa că nu mai așteptați și răsfățați-vă cu o bună tarte tatin!

Ingrediente pentru 4 persoane

– 4 mere (aproximativ 700 g)
– 100 g de unt moale
– 100 g de zahăr pudră
– 1 foaie de patiserie cu puf (aproximativ 400 g)

Etapele de preparare

1. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
2. Decojiți și curățați merele de miez și tăiați-le în sferturi.
3. Se topește untul într-o tigaie și se presară cu zahăr.
4. Adăugați sferturile de mere și prăjiți-le la foc mediu până se caramelizează.
5. Întindeți foitajul pe o suprafață de lucru presărată cu făină și așezați feliile de mere în centru, formând un cerc. Îndoiți marginile spre interior pentru a acoperi fructele.
6. Transferați tarte tatin într-o tavă rezistentă la cuptor și coaceți-o timp de 25 de minute, până când aluatul este auriu.
7. Lăsați să se răcească timp de câteva minute înainte de a o servi.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par manolovico (@manolovico7)

Originile unei rețete de tarte tatin

Tarte tatin este o rețetă care a fost inventată de surorile franceze Stéphanie și Caroline Tatin, care conduceau un hotel-restaurant în Lamotte-Beuvron, Sologne. Rețeta datează de la începutul secolului al XX-lea. Potrivit legendei, una dintre surori a uitat să pună aluatul pe un măr de copt și, pentru a salva ziua, l-a acoperit cu aluat și l-a băgat în cuptor. Clienții au fost încântați și au cerut ca rețeta să fie adăugată în meniu. Astăzi, tarte tatin este un desert popular în multe țări. rețeta tarte tatin

 

 

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.