Início » ȘTIRI » Prepară un gazpacho delicios, o rețetă rapidă și ușoară!

Prepară un gazpacho delicios, o rețetă rapidă și ușoară!

Gazpacho este o supă rece tipică din Andaluzia.

Conteúdo

Este un amestec gustos de ingrediente proaspete, și anume roșii, ardei, ceapă și ierburi aromatice. Este foarte ușor de preparat și constituie o masă excelentă pentru zilele călduroase de vară. Iată rețeta noastră de gazpacho la domiciliu.

Ingrediente pentru 4 persoane

500 g de roșii coapte
1 castravete
1 ardei roșu
1 cățel de usturoi
2 linguri de ulei de măsline
2 linguri de oțet de sherry
1 linguriță de sare
1 vârf de cuțit de piper negru măcinat
50 g de pâine albă veche
șuncă crudă tăiată în cubulețe (opțional)

Etapele de pregătire

1. Se spală și se decojesc roșiile, castraveții și ardeii. Tăiați legumele în cuburi mici.
2. Se curăță și se toacă fin usturoiul. 3. Puneți toate legumele într-un bol și asezonați-le cu ulei de măsline, oțet, sare și piper. Se amestecă bine.
3. Tăiați pâinea în bucăți și înmuiați-o timp de 10 minute într-un bol cu apă rece. Scurgeți bine pâinea și adăugați-o la legume. Se amestecă bine.
4. Se lasă la rece timp de 2 ore, apoi se amestecă gazpacho într-un piure neted cu ajutorul unui blender de mână sau al unui robot de bucătărie, până se obține consistența dorită.
5. Serviți bine răcit (între 5°C și 8°C), însoțit de cubulețele de șuncă, dacă doriți să le adăugați la gazpacho.

Originile rețetei de gazpacho

Gazpacho este o supă rece originară din Andaluzia, o regiune din sudul Spaniei. Rețeta datează din epoca romană, dar a fost modificată de-a lungul timpului. Se spune că arabii ar fi responsabili pentru versiunea actuală, care conține roșii și ulei de măsline. Alte ingrediente pot fi adăugate pentru a se potrivi gusturilor individuale, cum ar fi condimentele. Gazpacho se servește răcit și este foarte popular vara, deoarece este foarte răcoritor și hrănitor. Este o rețetă simplă și gustoasă, care este foarte populară în Spania și în întreaga lume.

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.