Início » ȘTIRI » Provocare matematică: Dovedește că ești un geniu rezolvând acest puzzle matematic deosebit de dificil

Provocare matematică: Dovedește că ești un geniu rezolvând acest puzzle matematic deosebit de dificil

Încearcă-ți norocul și testează-ți IQ-ul cu această ghicitoare matematică pe care puțini oameni o pot rezolva.

Conteúdo

Devenită virală pe internet, această problemă de matematică dificilă a fost inițial un test pentru elevii de gimnaziu. Este o ecuație formată din copaci și o pasăre, concepută pentru a vă provoca mintea. Pentru a rezolva puzzle-ul, trebuie să găsești valoarea păsării pe baza valorilor date. Bonusul suplimentar este că nu există o limită de timp. Tot ce ai nevoie este o înțelegere de bază a matematicii și ai terminat.

Un puzzle matematic pentru a-ți testa IQ-ul

Aceasta este o problemă sau un joc a cărui rezolvare necesită utilizarea matematicii. Puzzle-ul matematic poate fi format din numere, ecuații, forme sau alte concepte matematice. Acestea pot fi cuvinte încrucișate, Sudoku, probleme de logică și multe altele. Pentru a găsi soluția este nevoie de un raționament complex și de o gândire creativă.

Prezentarea testului IQ: imagine a calculului de rezolvat

© Oanabi

Imaginea arată puzzle-ul matematic care trebuie rezolvat. Aveți grijă să vă uitați la tot: la imagine, la simboluri, la fiecare linie. Este o ecuație cu copaci roșii, copaci verzi și păsări.

Trebuie să găsești valoarea păsării pe baza logicii. Acest puzzle este perfect pentru a-ți testa abilitățile logice și matematice.

Răspuns la puzzle-ul cu copac și pasăre

Acest puzzle este mai ușor decât pare și este totuși o modalitate excelentă de a-ți testa inteligența și logica. Felicitări tuturor celor care au reușit să găsească soluția fără să se uite mai întâi la răspuns.

Pentru a găsi răspunsul, trebuie mai întâi să stabiliți valoarea fiecărui element din puzzle.

  • Dacă luăm prima ecuație, suma celor 2 copaci roșii este egală cu 12. Dacă împărțiți 12 la 2, rezultă 6. Deci 1 copac roșu este egal cu 6.
  • A doua ecuație arată o ecuație care arată astfel: 1 copac roșu înmulțit cu 1 copac verde plus 1 copac verde este egal cu 14. Cu alte cuvinte: (6 x 2) + 2 = 14. Astfel, 1 copac verde este egal cu 2.
  • Ultimul propune următoarea ecuație: 1 copac roșu înmulțit cu un copac verde scăzut cu o pasăre înmulțită cu un copac roșu este egal cu un copac roșu. Înlocuind fiecare desen cu valorile lor respective se obține (6 × 2) – (1 × 6) = 12 – 6 = 6.
  • Deci, în final, valoarea păsării este 1
Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.