Início » ȘTIRI » Provocare matematică: Găsește numerele astfel încât fiecare triunghi și linie orizontală să conțină numerele 1-9

Provocare matematică: Găsește numerele astfel încât fiecare triunghi și linie orizontală să conțină numerele 1-9

Fă această provocare matematică pentru a te distra cu numerele!

Conteúdo

Mulți dintre voi vor spune că matematica este prea plictisitoare și prea dificilă. Dar știați că există o activitate ingenioasă pentru a face matematică altfel?

Astăzi vă oferim șansa de a vă distra cu numerele: o provocare matematică sub forma unui puzzle vizual! Și nu trebuie să fii un expert în matematică pentru a-l rezolva. Sunteți pregătiți să o faceți?

Provocare vizuală: „Ce numere lipsesc din puzzle?

Cunoașteți sudoku? Este un joc de raționament matematic în care trebuie să completezi fiecare pătrat cu numere de la 1 la 9, evitând ca numerele să nu se afle deja pe același rând, pe aceeași coloană și în același pătrat.

Provocarea matematică pe care ți-am pregătit-o este o variantă de sudoku. Dar de data aceasta trebuie să completezi triunghiurile.

Sarcina ta este să completezi pătratele triunghiulare goale cu numere de la 1 la 9, cu condiția ca fiecare dintre numere să nu fie prezent mai mult de o dată în fiecare dintre triunghiuri și în fiecare linie orizontală. Rămâneți concentrați, astfel încât să nu faceți nicio greșeală.

© Oanabi

 

Sunteți gata? Mult noroc!

Test vizual: soluția

Acest puzzle matematic este un exercițiu eficient pentru creier, care vă ajută să treceți timpul și să vă relaxați, dar și să vă întăriți abilitățile analitice și de raționament.

Ați reușit să completați spațiile goale fără a încălca regulile jocului? Dacă da, felicitări! Asta înseamnă că ai abilități analitice ridicate.

Dacă nu, nu vă faceți griji, nu contează. Poate că trebuie să te concentrezi mai mult sau să începi cu provocări matematice mai simple pentru a exersa.

Mai jos, îți vom arăta răspunsurile corecte la acest puzzle de matematică în imagini, pentru ca tu să înțelegi cum ar trebui să completezi căsuțele.

Soluția în imagini

© Oanabi

 

Sperăm că această provocare matematică te-a ajutat să te relaxezi și să te distrezi cu numerele. Nu uitați să împărtășiți acest test IQ cu prietenii și familia dvs., distribuind această provocare prin intermediul rețelelor.

Deoarece înțelegeți deja cum funcționează, le puteți explica logica jocului dacă nu reușesc.

Iar dacă sunteți interesați de mai multe provocări de acest gen, vă invităm să vizitați site-ul nostru. Veți găsi provocări matematice în toate formele și pentru toate nivelurile.

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.