Início » ȘTIRI » Provocare matematică: Poți să rezolvi această problemă de matematică de clasa a III-a?

Provocare matematică: Poți să rezolvi această problemă de matematică de clasa a III-a?

Dovedește că ți-ai însușit abilitățile matematice de bază cu această problemă de matematică de clasa a 3-a.

Conteúdo

Există diferite moduri de a măsura abilitățile creierului dumneavoastră. Dacă sunteți obișnuiți să vă testați IQ-ul folosind abilități vizuale și de observație, haideți să schimbăm această situație și să vă provocăm inteligența cu un test care o stimulează și mai mult: probleme de matematică. Ești pregătit pentru asta? Apoi descoperă provocarea ta matematică mai jos.

Test IQ: „Care sunt valorile unui măr și ale unei portocale?

Puzzle-urile matematice, contrar a ceea ce ați putea crede, sunt la fel de distractive ca și puzzle-urile vizuale. Mai ales că sunt la fel de eficiente pentru a-ți dovedi geniul!

De fapt, problema de mai jos vă permite să revizuiți elementele de bază ale calculelor. Dacă vă amintiți și astăzi, înseamnă că aveți o memorie bună, dar și că sunteți inteligent. Sunteți gata?

Iată problema pe care trebuie să o rezolvați: În imaginea următoare vă sunt prezentate trei ecuații cu două necunoscute. Nu există o limită de timp pentru a găsi valorile celor două necunoscute. Ele sunt reprezentate ca fiind mere și portocale.

© Oanabi

Test IQ: Răspunsurile

Dacă ai ajuns aici, înseamnă probabil că fie ai rezolvat problema de matematică, fie că dai limba la pisică! Nu vă vom mai face să așteptați prea mult și vă dezvăluim mai jos soluția la ghicitoarea de astăzi.

Soluția

Conform primei ecuații, (3 x valoarea mărului) + (8 x valoarea portocalei) = 49

Avem atunci: (3 x 3) + (8 x 5) = 9+40=49

Din a doua linie, (2 x valoarea mărului) + (4 x valoarea portocalei) = 26

Deci: (2 x 3) + (4 x 5) = 6+20= 26

Așadar, valoarea mărului este 3, iar valoarea portocalei este 5. În a treia ecuație, găsim: 3+5= 8

Ați găsit răspunsul corect? Acest lucru înseamnă că aveți o memorie bună și o minte rațională excepțională. Felicitări, ești un geniu!

Dacă ai picat, înseamnă că ai uitat deja totul despre anii de studiu din clasa a III-a. Totuși, sperăm că ați înțeles raționamentul din spatele acestor două ecuații. În acest fel, le puteți explica prietenilor și familiei atunci când îi provocați la acest test de matematică.

Dacă ți-a plăcut acest test IQ, poți continua să faci și alte provocări intelectuale pe site-ul nostru!

 

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.