Início » ȘTIRI » Provocare matematică: Testează-ți IQ-ul rezolvând această ghicitoare pe care doar 10% dintre adulți o pot rezolva

Provocare matematică: Testează-ți IQ-ul rezolvând această ghicitoare pe care doar 10% dintre adulți o pot rezolva

Vrei să știi cât de inteligent ești? Acest puzzle matematic este perfect pentru a-ți testa IQ-ul.

Conteúdo

Acest puzzle matematic este imposibil de rezolvat și doar 10% dintre adulți pot găsi soluția. Acest test poate fi ușor dacă sunteți perseverent și vă acordați timpul necesar pentru a-l înțelege și pentru a vă gândi la el cu atenție.

Prezentarea puzzle-ului matematic: calculul imaginii de rezolvat

Pentru a trece acest puzzle de matematică, trebuie să lucrezi atât la mintea ta, cât și la creativitatea ta. Acest test IQ este perfect pentru a vă stimula creierul și pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți inteligența.

Această ecuație a fost publicată inițial într-un test chinezesc pentru copii sub 5 ani. Ghicitoarea constă în găsirea rezultatului înmulțirii unei flori galbene cu o floare roșie și cu o floare albastră.

Pentru a vă ajuta, vă oferim ecuații care au fost deja rezolvate. Trei flori roșii adunate fac 60. Două flori albastre plus o floare roșie sunt egale cu 30. O floare albastră minus două flori galbene este egală cu 3.

Mulți oameni au renunțat. Puzzle-urile matematice sunt dificile, mai ales atunci când sunt exprimate prin simboluri sau desene în loc de numere. Cu toate acestea, ele reprezintă o modalitate excelentă de a vă dezvolta gândirea strategică, raționamentul logic și abilitățile de rezolvare a problemelor.

Pentru a rezolva ghicitoarea, trebuie mai întâi să te uiți cu atenție la fotografie.

© Oanabi

 

Răspuns la puzzle-ul matematic floare roșie, floare albastră și floare galbenă

Soluția la acest puzzle matematic nu a fost ușor de găsit. Fii mândru de tine dacă ai găsit răspunsul, iar pentru ceilalți, poți să-ți încerci norocul cu un alt puzzle. Acest tip de test vă permite să vă antrenați sau să faceți un exercițiu cerebral într-un mod distractiv.

  • Prima ecuație dă valoarea fiecărei flori roșii. Dacă totalul celor trei flori roșii este 60, înseamnă că fiecare floare roșie valorează 20.
  • A doua ecuație este că adunarea unei flori roșii cu două flori albastre este egală cu 30. Florile albastre au fiecare cinci petale. Acest lucru înseamnă că petalele au valoarea 1. Astfel, două flori albastre valorează 10.
  • A treia ecuație arată o floare albastră cu cinci petale minus două flori galbene, egală cu 3. Floarea albastră are o valoare de cinci, deci cele două flori galbene valorează 1. Înlocuind florile cu valorile lor, rezultă: 5 – 2 = 3.

Rezolvarea ultimei ecuații este acum ușoară, deoarece acum cunoașteți valoarea fiecărei flori. Înlocuind florile cu valorile lor respective se obține 1 + (20 x 4) = 81.

NB: Considerați că în ultima ecuație floarea albastră are doar patru petale.

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.