Puncte de reper – Guest post de Alina Vladoi

starea de bine, redescoperire de sine, tu esti bine cu tine, ce simti cu adevarat, tu te cunosti, ce simti in pandemie, lucruri care te fac sa te simti bine
Acum este timpul sa fii bine tu cu tine
23 aprilie 2020
Rețetă de pâine ca la mama acasă, reteta paine pufoasa, paine proaspata, paine cu drojdie, reteta paine pas cu pas, reteta paine simpla
Rețetă de pâine ca la mama acasă
26 aprilie 2020
puncte de reper, ce facem cu timpul nostru in pandemie, de ce niciodata nu gasim timp pentru noi, timp pentru tine, timp pentru mine, 2020 timp pentru tine, niciodata nu ai destul timp, tu ce puncte de reper ai,

24 aprilie, Izvorul Tamaduirii, e sărbătoare în calendar, dar în casele și, mai ales, în sufletele noastre mai puțin… Ne-am oprit din ritmul obișnuit și avem în sfârșit timptimp să ne gândim, să reflectăm, să ne punem întrebări și să căutăm răspunsuri.

Sărbătoarea Paștelui din acest an a fost ca un fel de lecție pentru cei mulți dintre noi care trăim pe repede înainte și nu ne mai bucurăm cu adevărat de momentele frumoase ale vieții. Exact așa cum am mai afirmat într-un articol anterior, nu recunoști adevărata valoare a ceea ce ai sau primești până nu-l pierzi. Trăim în era descoperirilor de tot felul, a îmbunătățirilor, dar și a lui „Hai mai repede că nu am timp.”.

Pe cât de paradoxal poate părea, deși avem o groază de aplicații, materiale, obiecte care să ne faciliteze traiul și să ne elibereze de anumite sarcini, noi, oamenii suntem tot mai ocupați. Avem acum aspiratoare inteligente, mașini de spălat vase, nu doar haine, mașini de ultimă generație care aproape se conduc singure, telefoane inteligente care mai au puțin și scriu mesaje în locul nostru și lista poate continua.

Și atunci… cu ce ne umplem tot restul timpului? Nu neg utilitatea tuturor acestor facilități, însă, dacă am simplificat totul atât de mult, unde se concentrează acum energia? Nu este cumva o capcană care de fapt ne consumă tot mai mult din viață? Încercăm să ținem pasul, să nu ratăm nimic, dar rămânem în urmă cu ceva esențial… trăitul pur și simplu.

În aceste zile, reflecția este la ea acasă și mă duce cu gândul la punctele de reper care ne conturează existența fără să știm la început, dar de care ne vom agăța mereu mai târziu.

Masa în familie, tradiții perpetuate, cărți, fraze întregi sau doar frânturi, îmbrățișări, amintiri, stâlpul de lângă locul de parcare, gardul casei bunicilor, ulița copilăriei, un cuvânt notat pe o bucată de hârtie… lipit pe șifonier, gogoșile făcute cu atâta drag și bucurie de bunica pentru toți nepoții și pentru copiii din vecini, florile din grădină în vacanța de vară, șotronul desenat pe asfaltul din fața blocului, fotografiile alb negru, mașina veche a bunicului, cortul făcut cu toți verii și verișoarele folosind masa din sufrageria dragilor bunici și câteva cearșafuri… pentru mine sunt puncte de reper.

Acum mai mult decât oricând mă gândesc cu drag și nostalgie la cele mai multe și îmi dau seama că unele s-au schimbat, altele nu mai sunt, că mereu adun noi călăuze de acest gen la care mă raportez indiferent de unde mă aflu sau de unde îmi doresc să ajung.

Sunt recunoscătoare pentru aceste zile chiar dacă nu tocmai plăcute. Aș zice uneori, dar cred că de cele mai multe ori, e nevoie de astfel de momente dureroase pentru a ne întoarce la noi, pentru a înțelege care ne e povestea ori scopul, și mai presus de toate… cine suntem?

În acest tumult de lucruri care ni se întâmplă sau pe care le cauzăm, și anume viața, e foarte dificil să mergi numai înainte, uneori trebuie să faci un pas înapoi și să îți reiei punctele de reper sau să construiești unele noi.

A existat o vreme când nimic nu părea imposbil, când era același lucru să construiești un castel de nisip sau o piscină din bucăți de lemn și pietre, au existat momente când totul era simplu și încrederea în noi era la cote maxime. Așa e că hainele nu erau cele mai la modă, că nu aveați jucăria pe care v-o doreați cel mai mult, dar așa-i și că râdeați din tot sufletul, cu gura până la urechi?

Vă invit să reflectați asupra punctelor voastre de reper, să retrăiți acele momente care v-au adus acum aici, să sunați oamenii dragi care au contribuit cumva la creșterea voastră, să îndreptați spre toate acestea un gând de mulțumire și să vă încărcați din energia lor pentru a vă ajuta în drumul pe care vă aflați acum.

Title photo by freepik.com

alina vladoi, blog oanabi, guest post, puncte de reper in pandemie, puncte de reper ca sa te regasesti, calauza pentru viitor,
Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box