“Puterea extraordinară a subconștientului tău” de Joseph Murphy

Interviu cu inspirație (13) -Valentin Nedelcu + o mega SURPRIZA
28 mai 2019
Inspirația de Luni (23)
3 iunie 2019

Prin această carte, autorul ilustrează modul în care mintea noastră funcționează, dând exemple clare și apelând la experiențe personale sau ale cunoscuților săi.

Autorul face distincția între mintea conștientă și cea subconștientă și cum acestea funcționează, dar mai ales cum putem noi să ne condiționăm suconștientul pentru a putea beneficia de puterea sa.

Dacă ar fi să simplific, mintea conștientă este reprezentată de gândurile pe care noi le avem, este cea care ia decizii, în timp ce subconștientul este cel care transmite corpului nostru tot ceea ce mintea conștientă îi dictează, este cel care ne ferește de pericole (deci ne ține captivi în frică), este cel care ne ține în zona de confort. Subconștientul este cel care ne controlează toate experiențele din viață, de aceea este important să schimbăm modul în care gândim pentru a putea să ne schimbăm destinul.

Joseph Murphy povestește cum el și multe alte persoane s-au vindecat de boli grave prin anumite tehnici care au eliberat puterea nemărginită a subconștientului lor.

Afirmațiile pozitive repetate în mod succesiv, în special în perioadele de pasivitate ale conștientului (seara înainte de a adormi și dimineața după ce ne-am trezit) sunt cele care fac diferența majoră, deoarece au puterea de a se imprima în subconștient și de a îndeplini cu ajutorul acestuia tot ceea ce noi afirmăm. Secretul este să avem credința adevărată că acel lucru este posibil pentru noi și să fim atât de convinși, ca și cum deja s-a întâmplat. Altfel, chiar dacă noi afirmăm lucruri (care trebuie să fie neapărat pozitive și la timpul prezent), mintea conștientă le va respinge, ca fiind neadevărate.

Lecții din această minunată carte:

 • reflectarea propriilor noastre gânduri;
 • subconștientul nu ne contrazice niciodată, ci acceptă ceea ce mintea subconștientă îi spune;
 • Nu spune niciodată “nu pot”;
 • Nu accepta sugestiile negative ale celorlalți, tu gândești pentru tine;
 • “Orice boală pornește din minte. Nimic nu se manifestă în corp fără să aibă deja un prototip mental corespunzător.”
 • “Amintiți-vă că inima plină de recunoștință este întotdeauna aproape de toate comorile universului.”
 • Corpul nostru se reînnoiește complet la fiecare 11 luni;
 • Dacă ne plângem despre bani, nu îi vom avea niciodată;
 • “Sărăcia nu constituie o virtute și un motiv de laudă, ci este o boală a spiritului.”
 • Lucrurile nu sunt bune sau rele în esență, ci contează modul în care noi le percepem;
 • Nu putem atrage în viața noastră nimic din ceea ce condamnăm sau criticăm (atenție la cum gândim despre bani, bogăție, sănătate, etc.);
 • “Reușita nu aparține celor egoiști, ci celor care și-au făurit un ideal din servirea și ajutorul întregii umanități.”
 • Subconștientul este arhiva tuturor amintirilor și experiențelor trăite;
 • Somnul are un rol vital pentru sănătatea noastră: “Somnul este esențial pentru o minte lucidă și un corp sănătos. Lipsa de somn provoacă iritabilitate, depresiuni psihice, zăpăceală.”

Las aici alte câteva citate din carte:

 1. “Succesul înseamnă să reuşeşti în tot ceea ce ţi-ai propus. Dacă veţi fi calmi, fericiţi, mulţumiţi şi veţi face mereu ceea ce vă place, veţi dobîndi cu siguranţă succesul deplin în viaţă.”
 2. “Modul în care gîndiţi vă determină destinul. Lăsaţi-vă ghidaţi de către înţelepciunea infinită, ascunsă în fiinţa voastră, acceptaţi orice sfat sau sugestie care simţiţi că vine de acolo. Fiţi optimişti, gîndiţi-vă că nu se poate întîmpla nimic rău; astfel remodelaţi destinul şi vă îmbunătăţiţi viitorul.”
 3. “Pentru orice frică este valabilă legea substituţiei. Iată ce se petrece: cînd vă temeţi de un anumit lucru, atunci apare şi dorinţa de a obţine exact opusul său. Dacă sunteţi bolnav, doriţi sănătate; dacă sunteţi închis, doriţi libertatea. Fiţi optimişti, concentraţi-vă asupra dorinţei, căci subconştientul o va împlini.”

Această carte are puterea de a-ți îndrepta atenția către modul în care gândești, către conștientizarea tiparelor tale mentale, a convingerilor limitative și a diferitelor tehnici prin care noi putem dicta ceea ce noi dorim către subconștient, astfel încât acele lucruri să se materializeze în realitatea noastră.

Eu folosesc zilnic afirmațiile pozitive, Vision board-ul, vizualizarea, practic recunoștința, pentru a atrage în viața mea acele lucruri, persoane, situații la care visez.

Tu ce tehnici de condiționare a subconștientului cunoști și folosești?

Sursa foto titlu: Emag.ro

Poti comanda cartea de aici, unde gasesti alte oferte senzationale la carti:

https://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=fd3f6ad94&unique=184f69294&redirect_to=https%253A//www.elefant.ro/

Disclaimer: Prin comandarea cărții de pe linkul atașat, eu voi primi un comision micuț, care îmi va permite să iti scriu despre mai multe cărți inspiraționale. 😉

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit "Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021".
Holler Box