Início » ȘTIRI » Puzzle matematic: Cât valorează brânza și șoarecele? Această provocare este ușoară pentru tocilari!

Puzzle matematic: Cât valorează brânza și șoarecele? Această provocare este ușoară pentru tocilari!

Dacă ești inteligent, această provocare matematică va fi floare la ureche pentru tine!

Conteúdo

Știați că, pe lângă învățarea academică, inteligența dumneavoastră digitală se dezvoltă și în urma unui antrenament regulat?

Testul de inteligență pe care vi l-am pregătit astăzi vă permite să vă măsurați IQ-ul, dar mai ales inteligența numerică. Dacă îți stimulezi suficient de mult creierul și îți folosești suficient de mult inteligența numerică, poți trece cu brio această provocare matematică! Dovedește că ești cel mai inteligent!

Test IQ: „Poți afla rapid valoarea brânzei și a șoricelului?

Puzzle-urile matematice sunt cele mai eficiente atât pentru a te distra cu numerele, cât și pentru a-ți îmbunătăți concentrarea și gândirea analitică. Sunt modalități excelente de a-ți dezvolta inteligența numerică într-un mod distractiv.

În testul IQ de astăzi, numerele au fost înlocuite cu imagini de șoareci și brânzeturi. Așa că va trebui să fiți atenți la legăturile dintre cuvinte și imagini folosind regulile matematicii.

© Oanabi

 

Obiectivul tău este să găsești valoarea brânzeturilor și a șoricelului. Ferește-te de capcane, ai grijă să te concentrezi și să respecți ecuațiile și imaginile pentru a rezolva acest puzzle matematic.

Test IQ: răspunsurile corecte

Dacă ai ajuns aici, înseamnă că fie ai terminat testul și ai găsit răspunsurile, fie ai renunțat și te-ai dat bătut!

În ambele cazuri, puteți accesa soluția, pe care v-o dezvăluim mai jos.

Soluția

Iată care este raționamentul pe care a trebuit să îl urmezi pentru a obține răspunsurile corecte la acest test IQ.

În prima ecuație, ai trei brânzeturi identice, cu 5 găuri, a căror sumă este 75. Valoarea unei brânzeturi cu 5 găuri este atunci de 25.

În a doua ecuație, aveți suma a două brânzeturi cu 4 găuri plus un șoarece egal cu 50, astfel încât 20 + 20 + 10 = 50.

În sfârșit, ultima ecuație dă 5, care este scăderea dintre o brânză cu 3 găuri și un șoarece: 15 – 10 = 5.

Deci, puteți concluziona după cum urmează:

  • Mouse = 10,
  • Brânză cu 5 găuri = 25,
  • Brânză cu 4 găuri = 20,
  • Brânză cu 3 găuri = 15.

Dar, dacă vă uitați cu atenție, vi se cere valoarea unei brânze cu 1 gaură. Pentru a o obține, trebuie doar să urmați logica privind valoarea celorlalte brânzeturi. Aveți atunci valoarea unei brânzeturi cu 2 găuri egală cu 10, iar pentru 1 gaură, valoarea este 5.

© Oanabi

 

Ați găsit răspunsurile corecte? Dacă da, felicitări pentru intuiție! Dacă nu, nu vă descurajați. Cu siguranță v-a lipsit vigilența și observația.

Vă puteți răzbuna la un alt test IQ. Vizitați pagina noastră pentru o nouă provocare!

 

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.