„Regula de 5 secunde” de Mel Robbins

Tu ești recunoscător?
3 decembrie 2018
Viața în doi după ce apare bebe
6 decembrie 2018

În cartea „Regula de 5 secunde”, autoarea explică în termeni simpli ce este regula, cum se utilizează, care este explicația științifică din spatele ei și ce beneficii aduce.

Cartea este un manifest către curaj, către a nu mai asculta gândurile negative, îndoiala și a acționa înspre ceea ce dorești.
Autoarea povestește cum într-un moment greu din viața ei, atunci când avea probleme financiare mari, probleme în căsnicie și începuse să bea excesiv, viața ei căpătă un nou sens când a descoperit, ceea ce numește Regula de cinci secunde.

Având obiceiul să tot amâne alarma de trezire dimineața, pentru că nu voia să se mai ridice din pat și să revină la viața ei deplorabilă, a văzut într-o seară o reclamă la TV despre lansarea unei rachete și i-a atras atenția numărătoarea inversă 5-4-3-2-1. A doua zi dimineață în loc să apese iar butonul de snooze, a numărat 5-4-3-2-1 și s-a ridicat din pat, ca și cum ar fi fost o rachetă care se lansa în spațiu. În acest fel nu a mai avut timp să se răzgândească. Ulterior, a aplicat Regula în mai multe situații și, văzând că funcționează, a început să facă cercetări pentru a înțelege de ce un lucru așa banal i-a schimbat viața.

Mel a aflat că noi funcționăm pe pilot automat în majoritatea timpului, deoarece facem cam aceleași lucruri zi de zi: urmăm același traseu către muncă, avem același ritual dimineața, etc.

În momentul în care vrem să facem ceva diferit sau vrem să începem un nou obicei (de exemplu să începem o dietă, să începem să mergem la sală, să citim seara în loc să ne uităm la TV, ș.a.), creierul nostru găsește nenumărate motive pentru a ne convinge că nu e o idee bună și începem să ne spunem lucruri, precum: „oricum dieta nu funcționează”/”azi e emisiunea care îmi place la TV, așa că încep să citesc de mâine”.

Astfel, rămânem la lucrurile pe care le cunoaștem deja și nu ieșim din zona de comfort. Tocmai de aceea, Regula de cinci secunde funcționează, deoarece dacă acționezi în cinci secunde, creierul tău nu are timp să te facă să te răzgândești.

Cartea este plină de marturii reale de la persoane care au aplicat Regula în diverse domenii sau situații și viața li s-a schimbat complet în bine.

Regula de 5 secunde sintetizată la finalul cărții spune așa: „În clipa în care ai un instinct de a acționa pentru realizarea unui scop, trebuie să numeri 5-4-3-2-1 și să te miști fizic, altfel creierul tău te va opri.

Aceasta regulă te va ajuta să fii mai productiv, să fii curajos, să scapi de anxietate, să fii mai sănătos și să ai mai multă încredere în tine. Te poate ajuta în orice îți propui, atât timp cât o folosești.

După ce începi să folosești Regula pentru a te impulsiona să ieși din gândurile tale și să treci la acțiune, vei fi >>uimit<< de cât de ușor este să iei în cinci secunde o decizie care va schimba totul.” Mel Robbins

Cartea aceasta merită să stea pe noptiera ta și să o recitești atunci când simți ca viața nu merge în sensul în care îți dorești și nu reușești să scapi de procrastinare, deoarece în ea găsești sfaturi și mărturii despre cum Regula te poate ajuta în orice domeniu din viața ta și explică pe înțelesul tuturor care este explicația științifică pentru care ea funcționează.

Vă las mai jos un alt pasaj din carte care mie mi-a plăcut mult:
Când inima îți vorbește, onoreaz-o, 5-4-3-2-1 și mișcă-te. De asemenea, știu că alternativa e groaznică: să ratezi tot ceea ce ești menit să devii. Să trăiești pe pilot automat și să treci pe lângă toata magia, oportunitățile și bucuria pe care ți le poate oferi viața. Și cel mai mare risc dintre toate? Să mori înainte de a te impulsiona să trăiești.” Mel Robbins, „Regula de 5 secunde”

Bucură-te de această carte și dacă ți-a plăcut, dă-mi un semn.?

Sursa foto: Pinterest

Poti comanda cartea aici, unde gasesti multe alte promotii la cartile bestseller:

https://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=fd3f6ad94&unique=184f69294&redirect_to=https%253A//www.elefant.ro/list/carti/carte

Iti place ? Distribuie acest articol:

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box