„Screw it, let’s do it. Lecții din școala vieții” de Richard Branson

Eșecul este prietenul meu
24 ianuarie 2019
Inspirația de Luni (8)
28 ianuarie 2019

În cartea “Screw it, let’s do it” Richard Branson povestește cum a început el în lumea afacerilor și cât de mult a contat educația primită de la părinți, care au cultivat în el dorința de independență și business. Încă de când era mic, a început să facă primii bani de buzunar și a continuat să caute oportunități de afaceri peste tot.

Prin povestea vieții lui, care a avut atât suișuri, cât și coborâșuri, autorul îndeamnă la a trăi viața la maxim, la a crede în tine și în visele tale și a crede că acestea se pot realiza. Unele dintre cele mai puternice lecții pe care le-am învățat din această carte sunt:

  • Nu spune niciodată “Nu pot”;
  • Nu renunța niciodată;
  • Menține întotdeauna o gândire și o atitudine pozitivă.

Richard Branson ne poartă prin această carte în culisele minții lui și ne arată ce gânduri au stat la baza deciziilor care i-au adus succesul. Autorul ne învață importanța selecției atente a oamenilor din echipă, astfel încât să poți avea încredere în deciziile lor, ne învață despre iertare și prietenie, despre ascultarea instinctului și despre acțiune.

Trebuie să avem visuri mărețe pe care să ne luăm angajamentul că le vom îndeplini, trebuie să ieșim din zona de confort și să ne auto-depășim, dar să ținem cont că dacă viața își pierde amuzamentul, e timpul să mergem către alt țel.

Autorul ne îndeamnă să avem gândirea de milionar, să căutăm mereu oportunități de business și investiții și să avem un networking foarte bine dezvoltat cu oameni influenți și bogați, care să ne motiveze și de la care să învățăm constant. 

Îmi plac tare mult cărțile biografice, pentru că mereu am simțit că am ce învăța din ele. Această carte surprinde atât de bine faptul că noi atragem în viața noastră lucrurile și că dacă noi avem încredere cu adevărat în visul nostru și în propria persoană, lucrurile se întâmplă. Uneori, pot interveni diverse obstacole în drumul nostru, dar cu perseverență ajungem la rezultatele dorite. Să fim mindful, să îi ajutăm pe ceilalți, să fim open-minded și să schimbăm lumea, chiar și într-o mică măsură, toate aceste învățături și-au pus amprenta în viața mea.

Vă las mai jos trei citate de ale lui Richard Branson, care pe mine mă inspiră:

“O afacere este pur și simplu o idee să faci viețile altora mai bune.”

“Interesul meu în viață vine din a-mi seta provocări uriașe, aparent irealizabile și apoi să încerc să mă ridic deasupra lor”.

“Dacă visele tale nu te sperie, ele sunt prea mici.”

Dacă ai citit cartea, mi-ar plăcea să îmi lași un comentariu în care să îmi spui cum ți s-a părut, ce ai învățat și ce ți-a plăcut cel mai mult.

Sursa foto: www.publica.ro

Poti comanda cartea de aici, unde gasesti alte oferte senzationale la carti:

https://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=fd3f6ad94&unique=184f69294&redirect_to=https%253A//www.elefant.ro/

Disclaimer: Prin comandarea cărții de pe linkul atașat, eu voi primi un comision micuț, care îmi va permite să iti scriu despre mai multe cărți inspiraționale. 😉

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box