Início » ȘTIRI » Sfat: Cum să îndepărtezi o pată de lac de unghii de pe o țesătură?

Sfat: Cum să îndepărtezi o pată de lac de unghii de pe o țesătură?

Redă-ți țesăturile în stare perfectă cu sfatul nostru de casă: învață cum să îndepărtezi o pată de lac de unghii în câțiva pași simpli și fără chimicale!

Conteúdo

Probabil că ai mai fost în această situație: te îmbraci și observi că puloverul sau rochia ta este pătată cu ojă.

Nu intrați în panică! În acest articol, îți oferim câteva sfaturi de casă pentru a îndepărta cu ușurință o pată de ojă de pe o țesătură.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par (@oddishgal777)

Pregătiți instrumentele necesare

Înainte de a începe să curățați pata de lac de unghii, este important să pregătiți instrumentele potrivite. Pentru aceasta, veți avea nevoie de un dizolvant special pentru lac de unghii, o cârpă moale și curată și un prosop de hârtie.

Asigurați-vă că solventul pe care îl alegeți este potrivit pentru țesătura pe care o curățați. Odată ce toate instrumentele sunt la locul lor, puteți trece la următorul pas.

Testați solventul pe o bucată de țesătură ascunsă

Înainte de a începe, este important să testați solventul pe o bucată mică și ascunsă de țesătură pentru a vă asigura că produsul nu va provoca daune. Pentru a face acest lucru, alegeți o zonă care nu este vizibilă și invizibilă cu ochiul liber și aplicați solventul cu grijă pentru a evita deteriorarea țesăturii.

Examinați apoi zona pentru a vă asigura că nu există decolorare a culorilor sau a materialelor. În caz contrar, puteți trece la următorii pași și aplicați solventul direct pe pată.

Aplicați solventul pe pata de lac de unghii

Când sunteți gata să aplicați solventul, trebuie să purtați întotdeauna mănuși și ochelari de protecție. Apoi, luați un tampon de bumbac și îmbibați-l cu solventul pentru a curăța unghiile. Nu aplicați prea mult solvent, deoarece acest lucru poate deteriora țesătura.

De asemenea, puteți folosi un burete înmuiat în solvent pentru a freca pata. Asigurați-vă că nu frecați nici dumneavoastră prea mult, deoarece acest lucru poate provoca daune suplimentare. Iată care sunt pașii de urmat:

  • Puneți-vă mănuși și ochelari de protecție.
  • Umeziți un tampon de bumbac cu solvent.
  • Ștergeți ușor pata de lac de unghii.
  • Repetați dacă este necesar.

În cele din urmă, clătiți zona cu un burete umed pentru a elimina orice reziduu de solvent.

Spălați și uscați țesătura

După ce solventul a fost aplicat în mod corespunzător, este timpul să spălați țesătura pentru a îndepărta orice urmă de lac de unghii.

Se recomandă să spălați țesătura în apă rece, folosind un detergent blând, fără amoniac. Este important să clătiți bine țesătura pentru a îndepărta orice produs rămas și pentru a asigura siguranța. După ce țesătura a fost spălată, tot ce rămâne de făcut este să o uscați.

Folosiți un prosop pentru a îndepărta excesul de umiditate și apoi lăsați țesătura să se usuce la aer. Evitați să folosiți un uscător cu tambur, deoarece căldura poate deteriora țesătura sau poate lăsa pete ireversibile. Este important să verificați dacă pata a dispărut complet înainte de a trece la următoarea etapă.

Sperăm că acest sfat făcut în casă vă va ajuta să îndepărtați petele de lac de unghii de pe țesăturile dumneavoastră. Folosind amestecul de alcool de frecare și apă, puteți îndepărta cu ușurință aceste pete inestetice fără a vă deteriora țesăturile.

Dacă pata este deosebit de încăpățânată, puteți lăsa amestecul să acționeze mai mult timp sau puteți repeta operațiunea. Nu uitați să testați amestecul pe o suprafață mică a țesăturii înainte de a aplica o cantitate mare.

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.