Início » ȘTIRI » Sfaturi pentru grădină: ce cățărători cu flori de vară să alegeți?

Sfaturi pentru grădină: ce cățărători cu flori de vară să alegeți?

Descoperiți selecția noastră de plante cățărătoare cu flori de vară adaptate grădinilor franceze: iederă, floarea pasiunii, caprifoi, clematis… Sfaturi pentru a face alegerea potrivită și pentru a vă bucura de culorile și parfumurile lor.

Conteúdo

Când vine vara, grădina poate fi împodobită cu culori și flori. Dacă doriți să profitați de acest anotimp pentru a da viață grădinii, plantele cățărătoare sunt o idee excelentă. Acestea sunt foarte decorative și relativ ușor de întreținut. În acest articol, vă vom arăta ce plante cățărătoare cu flori de vară ar trebui să alegeți pentru a vă înfrumuseța grădina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Florina Drossu (@florinafleurine)

Ce este o plantă cățărătoare?

O plantă cățărătoare este o plantă care crește agățându-se de un suport și răspândindu-se în sus sau în jos. Ele sunt adesea folosite pentru a acoperi pereții sau gardurile, sau pentru a umple spațiile deschise. Plantele cățărătoare sunt foarte variate și pot fi găsite în diferite stiluri, culori și dimensiuni. Ele pot fi cu flori sau veșnic verzi. Unele plante cățărătoare chiar au nevoie de ajutor pentru a crește, deoarece nu pot ajunge la suportul lor fără ajutor. Cu toate acestea, cele mai multe plante cățărătoare necesită foarte puțină întreținere și sunt relativ ușor de cultivat.

Cele mai bune plante cățărătoare cu flori de vară

Plantele cățărătoare sunt o completare frumoasă pentru orice grădină și oferă o varietate de posibilități de culoare și stil. Plantele cățărătoare cu flori de vară sunt un mod deosebit de frumos și util de a vă înfrumuseța grădina sau terasa. De la glicină la fasole și iasomie, lianele cu flori de vară vor adăuga o notă suplimentară de culoare și textură la exteriorul dvs. Florile sunt foarte variate și pot fi albe, roz, roșii, mov sau chiar galbene. Pe de altă parte, lianele târâtoare pot crește rapid pentru a acoperi pereții sau pentru a forma foișoare cu gard viu.

Plantele cățărătoare cu flori de vară sunt relativ ușor de cultivat și pot fi cultivate în aer liber sau în interior. Ele sunt rezistente la intemperii și pot prospera într-un climat cald. Cele mai populare soiuri includ bignonul, caprifoiul, clematisul și iedera. Majoritatea sunt destul de rezistente și pot supraviețui la temperaturi scăzute, dar unele soiuri sunt mai sensibile la îngheț.

Cu toate acestea, este important să luați în considerare tipul specific pe care doriți să îl plantați, deoarece unele dintre cele mai frumoase flori nu oferă prea multă culoare. Prin urmare, asigurați-vă că consultați un profesionist înainte de a alege soiul potrivit pentru zona dumneavoastră.

Odată ce ați ales plantele potrivite și locul potrivit pentru a le planta, vă veți putea bucura mult timp de culorile și aromele inimitabile ale cățărătoarelor cu flori de vară.

Cum să plantezi și să întreții plantele cățărătoare?

Plantele cățărătoare sunt plante foarte utile pentru decorarea grădinii și a pereților exteriori. Înainte de a le planta și a le întreține, este important să știți ce tip de plantă să alegeți, care este perioada de plantare potrivită și care este îngrijirea necesară pentru creșterea lor.

Mai presus de toate, trebuie să alegeți soiul potrivit pentru mediul în care vă aflați. Dacă cultivați flori, asigurați-vă că acestea sunt adaptate la condițiile climatice și la lumina disponibilă.

Unele soiuri au nevoie de mai multă umbră decât altele. De asemenea, va trebui să luați în considerare tipul de sol și pH-ul ideal pentru fiecare specie.

Momentul plantării este, de asemenea, important. Plantele cățărătoare se plantează de obicei primăvara sau toamna.

După ce ați determinat locul ideal de plantare, săpați o groapă adâncă, suficient de mare pentru a găzdui rădăcina și umpleți-o cu pământ bogat în nutrienți. Apoi instalați planta și udați-o cu generozitate pentru a umezi solul.

Odată instalată planta cățărătoare, aceasta va avea nevoie de întreținere regulată pentru a asigura o creștere optimă. Principalele cerințe de îngrijire sunt udarea și fertilizarea. De asemenea, asigurați-vă că tulpinile și frunzele nu devin prea dese, astfel încât să poată primi suficient aer și lumină.

  • Udare: Udați planta în mod regulat, cel puțin o dată pe săptămână.
  • Fertilizare: Aplicați îngrășăminte organice sau minerale pentru alpinistul dumneavoastră o dată pe lună.
  • Tunderea: Tăiați tulpinile prea lungi sau prea dese pentru a împiedica planta să devină prea densă.

Avantajele viței de vie cu flori de vară

Vița de vie cu flori de vară este o opțiune excelentă pentru a adăuga varietate și farmec grădinii dumneavoastră. Ele sunt foarte decorative și au un impact puternic asupra mediului înconjurător. Florile plantelor cățărătoare atrag insectele polenizatoare, ceea ce este foarte benefic pentru înmulțirea lor.

În plus, ele oferă o acoperire excelentă pentru pereți și fațade. Ele oferă, de asemenea, umbră și o protecție excelentă împotriva vântului. Soiurile cu flori, cum ar fi iasomia, glicina sau iedera, vor spori frumusețea și interesul grădinii dvs. pe tot parcursul verii.

Plantele cățărătoare pot fi folosite și ca garduri naturale, ceea ce reprezintă o opțiune foarte practică pentru grădinile mici.

Unele specii de plante cățărătoare au nevoie de suporturi speciale pentru a se cățăra. Cu toate acestea, există și soiuri care pot fi atașate la structuri de spalier sau la zăbrele metalice sau din lemn.

Treptele sunt adesea folosite pentru a crea foișoare și pergole, care oferă umbră pe terase și balcoane. Acestea sunt destul de ușor de instalat și nu necesită prea multă întreținere. În plus, pot adăuga un caracter unic spațiului dvs. exterior.

Cățărătoarele cu flori de vară oferă o varietate de culori și parfumuri pentru a vă înfrumuseța grădina.

Clematis, caprifoiul, hortensiile și trandafirii cățărători sunt alegeri populare, dar există multe alte opțiuni care vă pot ajuta să creați un spațiu exterior frumos.

Fă-ți timp pentru a parcurge aceste sfaturi de grădină și găsește planta cățărătoare potrivită pentru a adăuga o notă finală grădinii tale de vară.

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.