Início » ȘTIRI » Sfaturi pentru grădină: Ce să plantezi în aprilie în grădina de legume?

Sfaturi pentru grădină: Ce să plantezi în aprilie în grădina de legume?

Plantați o varietate de legume în aprilie pentru o grădină de legume de succes: roșii, praz, salate, ridichi, fasole și multe altele! Descoperiți sfaturile noastre pentru a alege cele mai bune soiuri și a obține rezultate bune.

Conteúdo

În aprilie, grădinarii se trezesc și grădinile lor de legume încep să prindă viață. Dacă sunteți în căutarea unor plante noi pe care să le plantați în grădina dumneavoastră de legume, atunci ați ajuns la locul potrivit.

În acest articol vă voi împărtăși sfaturi pentru plantarea legumelor și florilor în aprilie, care vor încânta ochiul și burta!

Legume de plantat în aprilie

Aprilie este luna ideală pentru a planta multe legume. Pot fi plantate mazărea, fasolea, morcovii, ridichile și varza. De asemenea, pot fi plantate roșii, vinete și dovlecei.

Dacă aveți o mică grădină de legume, acum este momentul să pregătiți solul și să semănați semințele. Temperatura optimă pentru legume este cuprinsă între 12°C și 18°C.

În funcție de soi, asigurați-vă că mențineți solul umed și că spațiați bine plantele între ele. Odată ce acestea sunt bine stabilite, legumele sunt gata să fie recoltate la începutul verii.

Plante aromatice și condimentare de plantat

Ierburile și condimentele sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să adauge o notă de aromă mâncărurilor lor.

În aprilie, puteți planta multe soiuri, inclusiv busuioc, cimbru, rozmarin, mentă, salvie și altele. În funcție de gustul dvs. și de caracteristicile solului din grădină, puteți alege dintr-o varietate de specii, cu profiluri aromatice distincte.

De asemenea, este important să luați în considerare dimensiunea plantelor pe care intenționați să le cultivați; unele specii sunt mai mici decât altele și se pot răspândi mai repede.

După ce ați ales soiurile pe care le veți planta, este timpul să pregătiți solul pentru ghiveci. Cel mai bine este să amestecați diferite tipuri de pământ de ghiveci: de exemplu, un amestec de sol vegetal cu compost pentru a oferi nutrienți pentru plante.

Apoi, trebuie efectuată o bună irigare pentru a umezi solul. Odată ce semințele au germinat și plantele tinere sunt bine stabilite, este recomandabil să se acopere cu mulci fiecare picior de plantă pentru a menține solul umed și a-l proteja de buruieni.

Flori și plante decorative de plantat

Florile și plantele decorative sunt esențiale pentru a vă pune în valoare grădina. Luna aprilie este un moment bun pentru a le planta pentru o înflorire frumoasă de primăvară.

Mici sau mari, toate sunt esențiale pentru a crea o grădină frumoasă în imaginea dumneavoastră. Puteți alege trandafiri, lalele, bujori, bujori, foxgloves, anemone, iriși sau gerani. Iată o listă neexhaustivă de flori de plantat:

  • Iacinturi
  • Glycines
  • Garoafe
  • Crini maronii
  • Œnothera grandiflora

Nu uitați să vă alegeți plantele în funcție de gradul de însorire din grădina dumneavoastră și de natura solului. De asemenea, nu uitați să vă udați bine florile și să nu le tăiați prea mult pentru a vă asigura că vor crește bine.

În cele din urmă, nu ezitați să plantați mai multe soiuri împreună pentru a crea combinații originale și pline de culoare!

Sfaturi pentru o bună plantare

Fiecare grădinar ar trebui să țină cont de anumite precauții înainte de a începe să planteze. În primul rând, este necesar să se cunoască tipul de sol și cantitatea de lumină solară necesară pentru ca plantele să crească.

Fiecare plantă are propriile cerințe în materie de sol și de lumină solară. Prin urmare, este important să se efectueze un test de sol pentru a afla condițiile ideale pentru fiecare specie.

Odată ce aceste informații au fost colectate, solul poate fi pregătit. Echilibrul corect de umiditate și drenaj este esențial pentru o bună dezvoltare a plantelor.

De asemenea, este important să se aleagă momentul potrivit pentru plantare, în funcție de anotimp și de diferitele climate. Este întotdeauna recomandabil să plantați plantele în timpul sezonului în care sunt cele mai rezistente, deoarece acest lucru permite rădăcinilor și frunzelor să se dezvolte în mod corespunzător.

În cele din urmă, este important să vă asigurați că plantele sunt udate și îngrijite corespunzător.

În luna aprilie aveți ocazia să începeți sezonul grădinilor de legume prin plantarea unor soiuri adecvate de legume și flori.

Soiurile care pot fi plantate sunt variate, iar alegerea va depinde de gustul personal și de condițiile climatice din zona dumneavoastră. Dacă sunteți un grădinar începător, alegeți soiuri care sunt ușor de cultivat. Apoi, având grijă de grădina dumneavoastră, vă puteți bucura de o recoltă bună la sfârșitul verii!

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.