Succesul nu este ceea ce ai fost învățat să crezi că este

curajul in perioadele grele, cum itii gasesti curajul
Găsește-ți curajul în momentele dificile
6 august 2020
cetatea alba iulia
La drum prin România – Partea a III-a – Vacanță în Alba Iulia – Turda
13 august 2020
ce este succesul, succesul nu e ceea ce crezi

Îmi aduc aminte că ideea mea de succes, împrumutată în totalitate din filme, căci nu aveam un exemplu către care să aspir, însemna bogăție materială. Mă gândeam la mașini luxoase, vile impozante și iahturi care aveau puterea să mă poarte în larg. Visam multe haine, pantofi și accesorii de la designeri renumiți (Carrie Bradshaw, anyone? :P) și călătorii în fiecare colțișor din lumea asta mare.

Ce frumos suna! Și totuși, în toată goana mea după bani, pentru a-mi îndeplini acele visuri, m-am simțit goală pe dinăuntru și cu un sentiment că ceva lipsește. Cu timpul, am crezut că lipsesc copiii. „Da, asta trebuie să fie. Trebuie să mă imaginez cu copii, având tot ceea ce am enumerat.”

Nu am realizat mult timp că, de fapt, în toată vizualizarea aceasta asupra viitorului, lipseam cu desăvârșire EU. Fizic eram acolo, dar sufletul meu nu era.

Ce este succesul pentru mine?

Vezi tu, succesul nu este despre bogății materiale, despre agonisire neîncetată și o goană nebună după bani. Succesul este o stare de fericire pură, de libertate, împlinire a sufletului și a potențialului și de iubire necondiționată pentru mine. Acesta este succesul meu. Știu că pe drum voi reuși să mă bucur și de bogății materiale, dar astea sunt doar o parte infimă din întregul vieții mele.

Împrumutăm ideea de succes de la alte persoane

Trăim într-o lume în care totul trebuie să fie perfect. Trebuie să scrii perfect, să cânți perfect, să te îmbraci perfect, să arăți perfect, să iubești perfect, ai înțeles tu ideea. Dacă nu ești perfect, de cele mai multe ori ești marginalizat și etichetat cu “Nu ești îndeajuns”. Vedem asta în presă, la TV, în Social Media și o simțim pe pielea noastră în școală și la serviciu. 

Este atât de simplu să te pierzi cu totul în acest proces. Să nu mai rămână la suprafață pic de esență din tine, doar credințe și povești ale altor persoane pe care vrem să le imităm și cu care ne comparăm, în speranța că ne vom simți potriviți în mediul în care trăim.

Trăim mulți ani așa, iar atunci când reușim să atingem acel nivel de succes, ne simțim neadecvați și goi pe dinăuntru, de parcă ceva e în neregulă cu noi. Ne dăm în totalitate puterea altor persoane sau imagini pe care le preluăm din online, crezând că despre asta este viața: despre a fi la fel ca ceilalți, pe placul celorlalți și a alerga după multe zerouri în cont.

Dar uite, tocmai gândirea aceasta este înșelătoare, pentru că succesul nu e despre alții, nu e despre ce cred alții, nu e despre ce văd alții. Succesul tău este în totalitate despre tine și ceea ce simți în interior și este diferit de al oricărei alte persoane de pe acest pământ.🙂

Succesul este mai mult o muncă interioară decât ceva tangibil din lumea exterioară

Succesul înseamnă să fii autentic în viața ta și să faci acțiuni zilnice care te ajută să te dezvolți constant spre a-ți atinge potențialul. Este despre bucuria și libertatea de a fi TU în fiecare zi și este strâns legat de fericirea interioară.

El implică să te bucuri de fiecare zi cu aceeași încântare ca și cum ar fi ultima, să îți asculți intuiția și să faci ceea ce te ghidează sufletul, să te iubești necondiționat și să dăruiești iubire. 

Abia când în interior ești întreg, ai claritate și încredere în tine, când faci acțiuni zilnice prin care crești starea de bine pentru tine și cei din jur, te poți considera o persoană de succes. 

După ce am citit cartea lui Grant Cardone, mi-am asumat că succesul este datoria pe care o am față de mine însămi și față de întreaga lume. Pentru că sunt îndeajuns, așa unică cum sunt, pentru că pot și merit să fiu iubită, fericită și împlinită și să îmi aduc contribuția în această lume.

Succesul nu este doar un gard pe care trebuie să îl treci, ci e o poartă spre o viață fără limite

În societatea noastră este foarte prezentă gândirea care spune că odată ce atingi succesul este perfect, te bucuri și atât, nu trebuie să mai faci nimic.

Dar cum ai putea să te oprești din a te dezvolta, din a iubi și a simți fericirea și să te consideri un om de succes? Nu, succesul este o călătorie care durează toată viața. În unele zile întâlnești mai multe obstacole, în alte zile te simți în completă armonie cu tine și ești liber. Așa sunt viața și succesul. Vin cu bucurii, provocări și învățăminte prețioase care te ajută să te descoperi pe tine. Te ajută să îți iubești imperfecțiunile și să îți arăți energia, strălucirea și frumusețea sufletului către alte persoane.

Ce înseamnă succesul pentru tine? Lasă-mi un comentariu mai jos.💓

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit "Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021".
Holler Box