Início » ȘTIRI » Supremele de pui cu sos de ciuperci, puține ingrediente pentru un fel de mâncare delicioasă

Supremele de pui cu sos de ciuperci, puține ingrediente pentru un fel de mâncare delicioasă

Doriți să vă răsfățați cu o mâncare gustoasă și ușor de preparat?

Conteúdo

Ați ajuns la locul potrivit! Iată o rețetă delicioasă și foarte simplă: supreme de pui cu sos de ciuperci. Este un fel de mâncare pe care îl puteți prepara în mai puțin de 30 de minute. Așadar, ești gata să gătești?

Ingrediente pentru 4 persoane

4 piepturi de pui (400 g)
200 g de ciuperci
1 ceapă
25 cl de smântână proaspătă
1 lingură de ulei de măsline
sare și piper după gust

Etapele de pregătire

1. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
2. Curățați ciupercile și tăiați-le în fâșii. 3. Se toacă ceapa.
3. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și prăjiți ceapa până când devine translucidă. Adăugați ciupercile și gătiți-le timp de 5 minute, amestecând din când în când.
4. Puneți piepturile de pui într-o tavă de cuptor și coaceți-le timp de 20 de minute.
5. După ce piepturile de pui sunt fierte, adăugați în farfurie crema de lapte și ciupercile cu ceapă și amestecați. Coaceți la cuptor pentru încă 10 minute.
6. Se asezonează cu sare și piper după gust și se servește fierbinte cu cartofi sau orez alb.

Originile rețetei de supreme de pui în sos de ciuperci

Supremele de pui în sos de ciuperci este o rețetă foarte populară care datează de secole. Se crede că a fost inventată în anii 1800 și era servită în casele burgheziei de la acea vreme. Noi v-am pus la dispoziție rețeta originală, care includea supreme de pui, crème fraîche, ciuperci proaspete și ceapă. Aceste ingrediente erau gătite împreună pentru a crea un sos cremos și gustos. Rețeta a rămas foarte populară până în zilele noastre, existând numeroase variante. Este perfectă pentru o cină elegantă și este ușor de preparat.

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.