“Surori tăcute” de Joanne Lee, cu Ann și Joe Cusack

Lecții dintr-un business eșuat
22 august 2019
Cum e să pleci în vacanță fără copil?
19 septembrie 2019

O poveste pe cât de șocantă, pe atât de adevărată care îți dă fiori pe șira spinării și te face să te întrebi dacă nu cumva oamenii obișnuiți care locuiesc pe strada ta sunt mai neobișnuiți decât par.

“Surori tăcute” este o poveste terifiantă care, scrisă la persoana întâi, te învăluie în misterele ei, te face să empatizezi, să intri în pielea personajului principal și să simți că trăiești realmente toate acele detalii sfâșietoare, care te intrigă și te atrag mai adânc, însetat fiind de seva poveștii.

Citind, am experimentat mai multe stări: am trecut de la frustrare și compătimire, la dezgust și groază, de la bucuria de a citi o carte atât de minunat scrisă la a fi terifiată că nu este doar o poveste, ci o realitate.

Joanne Lee provine dintr-o familie disfuncțională, săracă, dintr-o mamă care la prima vedere pare pur și simplu denaturată, dar pe care ajungi să o cunoști sub o nouă față care te va repulsiona.

Povestea este ancorată în anii ‘90 și începe încă de când Joanne era mică și își amintește destul de mult încât să poată împărtăși experiențele prin care trece, iar apoi continuă până în anul 2016.

Faptul că a fost nevoită să aibă grijă de casă încă de la vârsta fragedă de șase-șapte ani, faptul că mai apoi a devenit mamă pentru frații ei și nu a avut deloc parte de bucuria copilăriei, a jocului și a iubirii materne, și-a pus adânc amprenta în viața Joannei. Aceasta nu doar că a devenit dependentă de orice fărâmă de atenție (care a și dus la a rămâne însărcinată cât încă era o copilă), dar a ajuns să tolereze lucruri absolut nefirești din partea celor din jurul ei.

Ea a decis să spună povestea întregii lumi, pentru a scoate la iveală adevărul atât de îngrozitor despre viața ei și a mamei ei, după ce a fost acuzată că și-a omorât sora abia născută.

Nu vreau să divulg povestea atât de bine structurată și atât de ușor de citit (deși îți lasă un nod în gât de fiecare dată când cobori ochii către cuvintele așezate în pagină), dar cartea aceasta este perfectă pentru o vacanță reușită.

Mi-a plăcut că în ciuda tuturor experiențelor parcă scoase dintr-un cufăr cu povești de neimaginat care i s-au întâmplat Joannei, aceasta a reușit să își contureze o viață oarecum normală și să ajungă spre finalul cărții chiar să aibă o misiune mai măreață decât ea.

“Surori tăcute” este parcă desprinsă din scenariile de groază, cu detalii pline de suspans, care pur și simplu par greu de imaginat pentru o realitate a anilor 2000, într-o țară ca Anglia, dar care te face să te întrebi dacă, într-adevăr ne cunoaștem vecinii așa cum credem noi.

Dacă vrei o carte ancorată în realitate, de care să nu te plictisești nici măcar o secundă, care să îți trezească tot felul de emoții și care să te convingă încă din primele pagini să nu o mai lași din mână, atunci cartea aceasta este pentru tine. 😊

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit "Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021".
Holler Box