Início » ȘTIRI » Tagine de pui cu caise, un deliciu oriental de savurat cu prietenii sau cu familia!

Tagine de pui cu caise, un deliciu oriental de savurat cu prietenii sau cu familia!

Conteúdo

Îți poți surprinde papilele gustative cu acest tagine de pui suculent cu caise! Gustul său dulce-amărui și aroma subtilă fac din acest fel de mâncare un adevărat deliciu pentru gurmanzi. Între bucățile de pui delicat aromate și caisele topite, tagine-ul își dezvăluie punctele forte. Însoțită de orez de semolă sau basmati, este mâncarea ideală pentru o cină cu prietenii sau cu familia. Urmați pașii de mai jos pentru a pregăti această delicatesă.

Ingrediente pentru 4 persoane

1 pui tăiat în bucăți (800 g)
2 cepe (200 g)
2 căței de usturoi (10 g)
1 linguriță de chimen (3 g)
2 linguri de ulei de măsline (30 ml)
2 linguri de miere (30 g)
1/2 linguriță de piper negru (3 g)
1/2 linguriță de boia de ardei (3 g)
2 vârfuri de cuțit de sare
250 ml de bulion de legume
200 g de caise uscate
4 morcovi (160 g)
250 ml suc de portocale

Etapele de pregătire

1. Preîncălziți cuptorul la 200°C.
2. Într-o caserolă mare, prăjiți ceapa tocată și usturoiul în uleiul de măsline. Adăugați puiul și condimentele. Se prăjește timp de 5 minute.
3. Adăugați mierea, stocul, morcovii și caisele uscate. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 10 minute.
4. Se toarnă sucul de portocale și se fierbe încă 10 minute, până când legumele sunt fragede și sosul este redus și îngroșat.
5. Se servește fierbinte cu semolă, orez sau cartofi copți.

Originile rețetei de tagine de pui cu caise

Tagine de pui cu caise este o rețetă tradițională din Maghreb, și în special din Maroc. Originară din Orientul Mijlociu, aceasta se caracterizează prin amestecul de arome dulci și blânde. Caisele proaspete sau uscate adaugă dulceață rețetei, în timp ce condimentele îi dau un gust deosebit. Rețeta se servește cu legume și ierburi proaspete, toate fierte la foc mic într-un vas de lut numit tagine. Ingredientele sunt fierte la abur, ceea ce păstrează aromele și vitaminele. Această rețetă este foarte populară în lumea arabă și este adesea servită la festivaluri.

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.