Início » ȘTIRI » Tartă rapidă cu ceapă: o rețetă simplă și delicioasă pentru iarnă!

Tartă rapidă cu ceapă: o rețetă simplă și delicioasă pentru iarnă!

Conteúdo

Bucurați-vă de o tartă rapidă și delicioasă cu ceapă care, datorită ingredientelor ușor de găsit și a timpului minim de preparare, este rețeta perfectă pentru oricine are un timp și un buget limitat. Adunați ingredientele și lăsați-ne să vă ghidăm pentru a crea o tartă cu ceapă la fel de gustoasă ca la restaurant!

Ingrediente pentru 4 persoane

– 4 cepe medii (400 g)
– 1 foaie de aluat scurt (200 g)
– 1 lingură de ulei (15 ml)
– 4 linguri de crème fraîche (60 ml)
– sare și piper (după gust)
– 2 ouă (100 g)
– 100 g de slănină
– brânză Gruyère rasă (50 g)

Etapele de pregătire

1. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
2. Decojiți și tăiați mărunt ceapa.
3. Prăjiți-le într-o tigaie cu uleiul timp de aproximativ 10 minute, la foc mediu, până când devin translucide și fragede, adăugați baconul la sfârșit.
4. Întindeți aluatul de aluat scurt și puneți-l într-o formă de plăcintă unsă cu unt.
5. Întindeți ceapa peste baza de patiserie și presărați-o cu sare și piper.
6. Amestecați crème fraiche cu ouăle și turnați amestecul peste ceapă.
7. Presărați deasupra brânza Gruyere rasă.
8. Coaceți la cuptor timp de aproximativ 30 de minute, până când plăcinta devine aurie.

Originile tartei cu ceapă

Tarta cu ceapă este un fel de mâncare cu o istorie îndelungată. Este originară din regiunea Bresse din Franța și datează din perioada medievală. Se știe că țăranii din acea vreme foloseau ceapa pentru a-și economisi prețiosul unt. Ceapa era gătită într-o tigaie cu făină și apă. Acest amestec era apoi întins pe o farfurie și copt. Tarta cu ceapă era o modalitate simplă și economică de a pregăti un fel de mâncare delicioasă și nutritivă.

De-a lungul secolelor, rețeta a fost modificată și îmbunătățită. Ingredientele s-au schimbat, iar unele au fost adăugate. Astăzi, tarta cu ceapă este încă foarte populară și este adesea servită ca fel principal. Este ușor de preparat și oferă o combinație excelentă de arome și texturi.

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.