Início » ȘTIRI » Test de concentrare: Demonstrează că ești un geniu. Rezolvă ecuații cu mâncare rapidă în timp record!

Test de concentrare: Demonstrează că ești un geniu. Rezolvă ecuații cu mâncare rapidă în timp record!

Pune-ți creierul la încercare cu această provocare matematică distractivă!

Conteúdo

Dacă nu vă place prea mult matematica, am găsit o modalitate de a vă distra în continuare cu numerele: puzzle-uri matematice! Într-adevăr, cu acest test IQ îți poți testa concentrarea și abilitățile de logică cu ajutorul unor puzzle-uri matematice distractive.

Test vizual: „Găsiți valoarea necunoscutelor din ecuații”.

Acest test de observație și de logică matematică vă permite să știți cât de inteligent sunteți și cât de repede analizează mintea dvs. o problemă cu numere.

Pe lângă faptul că este distractiv, acest test de inteligență vă oferă o modalitate eficientă de a vă stimula creierul! Nu există nimic mai distractiv pentru timpul tău liber. Sunteți pregătiți? Iată ce ai de rezolvat astăzi.

În imaginea de mai jos, ai patru ecuații ale căror necunoscute sunt fast-food-uri. Scopul tău este să găsești valoarea pizza cu o felie mai puțin. Poți să reușești? Pentru a câștiga, trebuie să te concentrezi cât mai mult posibil, pentru că acest test IQ nu este atât de ușor pe cât pare.

© Oanabi

 

Poți porni cronometrul pentru a măsura cât de repede reușește creierul tău să rezolve această provocare cerebrală.

Test IQ: răspunsul corect

Mai jos, îți dezvăluim răspunsul corect la această ghicitoare matematică și cum să ajungi acolo cu ajutorul raționamentului matematic corect.

Soluția

Valoarea pizza cu o felie mai puțin este 10. Iată cum să rezolvi acest test IQ.

Prima ecuație îți dă valoarea unui suc: 18 = suma a 3 sucuri, deci 6 + 6 + 6 + 6 = 18, deci valoarea unui suc = 6

A doua ecuație duce la valoarea burgerului: 12 = 2 burger + suc = 2 (valoarea burgerului) + 6. Se obține apoi burger = 3 astfel încât: 6 + 3 + 3 + 3 = 12.

A treia ecuație vă dă valoarea cartofilor prăjiți: 11 = burger + 4 cartofi prăjiți = 3 + 2 (valoarea cartofilor prăjiți), deci 2 cartofi prăjiți = 4 și o cutie de cartofi prăjiți = 2.

În cele din urmă, cu ultima ecuație, obțineți valoarea unei pizza întregi, după cum urmează:

6 + 3 x 2 = 12.

Dar, deoarece căutăm valoarea unei pizza cu o felie mai puțin, atunci se scade valoarea unei felii de pizza, care este 12 / 6 = 2, deoarece sunt 6 felii în total. Așadar, răspunsul este 10.

© Oanabi

 

Dacă ați trecut acest test IQ, felicitări! Sunteți cu adevărat o persoană inteligentă. Sunteți, de asemenea, atent și perspicace.

Dacă, pe de altă parte, ați picat, nu vă faceți griji. Aveți nevoie doar de mai mult antrenament cerebral.

Nu ezitați să împărtășiți acest test de inteligență cu prietenii și familia dumneavoastră și vizitați site-ul nostru pentru mai multe provocări matematice!

 

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.