Início » ȘTIRI » Test de matematică: Poți găsi soluția acestei operații în 3 pași?

Test de matematică: Poți găsi soluția acestei operații în 3 pași?

Dacă găsești soluția, înseamnă că știi matematică de bază!

Conteúdo

În testul de astăzi, va trebui să rezolvați o problemă de matematică. Știați că multe simboluri matematice au fost inventate abia în secolul al XVI-lea?

Înainte ca acestea să fie inventate, ecuațiile erau scrise cu ajutorul cuvintelor. Această metodă nu era foarte eficientă, iar matematicienii aveau adesea nevoie de mult timp pentru a le rezolva. Din fericire, datorită semnelor, subiectul a putut să se dezvolte și să devină popular.

Cum pot găsi răspunsul la acest calcul?

Rezolvarea acestei probleme de matematică nu este foarte complicată. Cu toate acestea, trebuie să fii strategic. Atunci când vă confruntați cu o ecuație matematică, trebuie să fiți metodic și să luați lucrurile pas cu pas. Primul pas este să citești și să înțelegi cererea. Odată ce știi cu ce te confrunți, trebuie să implementezi operațiunile care vor duce la soluție.

Testul de astăzi este destul de simplu, fără un x necunoscut de găsit și fără o formulă complexă de utilizat. Cu toate acestea, trebuie să cunoașteți elementele de bază și să nu faceți nicio greșeală încă de la primele operații. La urma urmei, matematica este o știință exactă și cea mai mică eroare va afecta rezultatul final.

© Oanabi

 

Așadar, nu există loc de eroare. Cu puțină metodă și răbdare, este ușor să găsești răspunsul. Cei mai ingenioși pot găsi răspunsul în mai puțin de 30 de secunde, dar tu?

Tu cum găsești răspunsul corect?

Pentru a rezolva acest puzzle matematic, trebuie să respectați câteva reguli matematice de bază. Apoi, trebuie să selectați formulele sau operațiile corecte.

În acest caz particular, răspunsul la această ghicitoare poate fi găsit în două moduri. Primul, și cel mai simplu, necesită utilizarea a trei forme de operație.

În plus, trebuie să parcurgeți 3 etape pentru a ajunge la soluția finală. Al doilea pas poate fi mai instinctiv și tot ce trebuie să faci este să te bazezi pe logica matematică și pe abilitățile tale de aritmetică mentală.
Iată cel mai simplu mod de a găsi răspunsul la această operație. Trebuie să folosiți regulile de prioritate matematică, cunoscute și sub numele de regulile de ordine a operațiilor. Conform acestor reguli, ar trebui să rezolvați mai întâi parantezele, apoi înmulțirile sau împărțirile și, în final, adunările sau scăderile.

Soluția acestui test

Ați găsit soluția acestui test, care este 9? Felicitări! Pentru cei care nu au răspunsul, iată explicațiile.

© Oanabi

 

 

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.