Início » ȘTIRI » Test de personalitate: ceea ce vezi va dezvălui ce cred ceilalți despre tine

Test de personalitate: ceea ce vezi va dezvălui ce cred ceilalți despre tine

Conteúdo

Testele de personalitate sunt o modalitate practică și puternică de a se înțelege mai bine pe sine și de a dezvolta o mai bună comunicare cu ceilalți.

Testele pot ajuta la identificarea unor trăsături specifice care pot fi utile în viața de zi cu zi.

Testele de personalitate oferă o analiză cuprinzătoare a caracteristicilor și calităților unei persoane, care poate fi foarte utilă pentru cunoașterea de sine și pentru interacțiunea cu ceilalți.

De asemenea, testul le permite participanților să vadă ce cred ceilalți despre ei, ceea ce este foarte important pentru interacțiunile lor sociale. Există mai multe tipuri de teste de personalitate care le permit indivizilor să își exploreze trăsăturile, preferințele și convingerile. Aceste teste sunt concepute pentru a identifica diferitele aspecte ale personalității dumneavoastră și modul în care acestea vă pot afecta viața.

 

Fața bărbatului

Dacă ai văzut prima dată fața bărbatului în testul de personalitate, probabil că ești o persoană extravertită, căreia îi place să interacționeze cu ceilalți și care este capabilă să se adapteze la diferite situații sociale.

Sunteți foarte curios și vă place să învățați despre viață și despre ceilalți. Îți poți împărtăși opiniile și ești deschis la părerile celorlalți.

Sunteți foarte sensibil și empatic și dați dovadă de o mare generozitate față de ceilalți. Oamenii te văd ca pe un lider natural și se simt confortabil în prezența ta.

Femeia cu cartea

Dacă ai văzut prima femeia cu cartea în testul de personalitate, probabil că ești o persoană inteligentă, analitică și curioasă.

Aveți capacitatea de a gândi în profunzime la chestiuni complexe și de a găsi soluții la probleme dificile. Ceilalți consideră că opinia ta este bine informată și de încredere.

Oamenii sunt atrași de profunzimea, inteligența și creativitatea ta. Cu abilități puternice de comunicare, știi cum să transmiți cu brio idei complexe.

Omul cu glugă

Dacă l-ați văzut pe Omul cu glugă primul în testul de personalitate, sunteți probabil o persoană misterioasă, intuitivă și calmă.

Alții vă văd ca pe un lider spiritual. Punctul tău forte constă în capacitatea de a-i asculta cu atenție pe ceilalți, de a lucra în liniște în spatele scenei și de a păstra lucrurile secrete.

Oamenii știu că pot conta pe loialitatea ta, deoarece se pot baza întotdeauna pe sfaturile tale înțelepte. Ei știu, de asemenea, că acțiunile tale vor vorbi mai tare decât cuvintele tale.

Casele

Dacă ai văzut primele case în testul de personalitate, atunci probabil că ceilalți te văd ca pe o persoană organizată, responsabilă și dispusă să își asume responsabilități.

Oamenii vă văd ca pe un lider rațional, deoarece știu că se pot baza pe simțul practic și pe logica dumneavoastră pentru a rezolva probleme complexe.

În plus, vă văd ca pe o persoană stabilă care știe cum să navigheze în situații dificile datorită calmului și înțelepciunii dumneavoastră.

Știați că? Michael Balint, un influent psihoterapeut

Michael Balint (1918-1970) a fost un medic și psihanalist maghiar. El a contribuit la revoluția analitică umanistă în psihoterapie și a fost interesat în mod deosebit de aspectele interpersonale ale terapiei. Activitatea sa a contribuit la fundamentarea psihologiei analitice britanice și a abordării analitice centrate pe pacient.

Michael Balint a studiat medicina la Budapesta și s-a specializat în psihiatrie. El a dezvoltat o abordare inovatoare a tratării tulburărilor psihologice, concentrându-se pe pacient și pe relația acestuia cu terapeutul. În 1956 a publicat cartea „The Doctor, His Patient and the Illness”, considerată una dintre lucrările fondatoare ale mișcării analitice centrate pe pacient.

În 1958, a cofondat Institutul Tavistock de Relații Umane din Londra, care a devenit o instituție de cercetare de vârf în probleme de interacțiune umană. Acolo a organizat conferințe privind principiile psihoterapiei analitice și a susținut studii științifice privind relațiile interpersonale în tratamentul psihiatric. Cercetările sale au condus la progrese semnificative în domeniul psihoterapiei.

Știați că? Michael Balint a studiat și a scris, de asemenea, despre arta medicinei și despre importanța empatiei dintre pacient și medic. O anecdotă celebră legată de activitatea sa se referă la respingerea de către acesta a „complexului Oedip” propus de Sigmund Freud. Balint a postulat faptul că comportamentul părinților ar putea avea mai multă influență asupra unui copil decât așa-numitele conflicte psihice inconștiente descrise de Freud.

Am văzut că testul de personalitate ne poate spune ce cred ceilalți despre noi. Vă mulțumim că v-ați făcut timp să îl faceți și vă așteptăm mâine la Oanabi pentru un nou test!

Nu ezitați să împărtășiți acest test cu prietenii și familia dumneavoastră. Vă rugăm să rețineți că acest test este conceput pentru a vă distra, dar nu are nicio valoare științifică. Vă mulțumim din nou pentru că ați făcut acest test și ne vedem mâine!

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.