Início » ȘTIRI » Test IQ: Ești inteligent? Află apoi valoarea fiecărui aliment!

Test IQ: Ești inteligent? Află apoi valoarea fiecărui aliment!

Iată un puzzle matematic pe care doar tocilarii îl pot rezolva!

Conteúdo

Vrei să te distrezi în timp ce îți măsori IQ-ul? Ați ajuns la locul potrivit! Am găsit un test IQ distractiv și provocator pentru creierul tău. Cât de inteligent ești cu adevărat? Este timpul să afli!

Test vizual: „Care este valoarea celor 3 componente?

Ești pregătit? Testul tău de IQ al zilei este o provocare matematică. Pentru a obține răspunsurile corecte, trebuie să vă amintiți regulile de bază ale calculului și să vă folosiți abilitățile matematice. Rămâi concentrat în următoarele câteva minute, nu te lăsa distras pentru a trece acest test!

Mai jos ai patru ecuații formulate cu prăjituri cu și fără suplimente.

© Oanabi

 

Provocarea ta este să găsești valoarea brioșei și a fiecăruia dintre figuranți: cireașa și batonul de ciocolată. Nu există o limită de timp pentru a rezolva acest puzzle matematic.

Cu toate acestea, te poți cronometra oricând, deoarece cu cât rezolvi mai repede acest test IQ, cu atât mai inteligent te vei dovedi a fi.
Acum depinde de tine!

Test IQ: răspunsul corect

Acum îți vom spune cum să rezolvi acest puzzle matematic. Dacă ai găsit raționamentul corect cu răspunsurile corecte, înseamnă că ești cu adevărat inteligent!

Soluția

Valoarea unei singure prăjituri este 3. Batonul de ciocolată valorează 2, iar cireașa valorează 1.

Pentru a ajunge la aceste valori, trebuie să folosești fiecare dintre ecuațiile date.

Cu prima ecuație, ai 27 = 3 x 3 x 3 x 3. Deci o singură prăjitură valorează 3.

Folosiți această valoare în cea de-a doua ecuație pentru a obține valoarea batonului de ciocolată. 10 = două brioșe cu 1 baton astfel încât 5 + 5 = 10. 5 este atunci valoarea unei brioșe cu un singur baton. Se obține: 5 = 3 + 2. Un baton valorează atunci 2.

În cele din urmă, pentru a obține valoarea cireșei, se procedează după cum urmează:

Cu a treia ecuație se obține: 7 + (3 + valoarea cireșei) = 11. Folosind un raționament matematic simplu, se ajunge la 11 – 10 = valoarea cireșei = 1.

Ultima ecuație vă permite să vă verificați răspunsurile, cum ar fi: 5 + 3 + 7 = 15.

© Oanabi

 

Dacă nu ați găsit răspunsurile corecte, înseamnă că v-a lipsit concentrarea și analiza.

Se pare că nu vă stimulați suficient creierul. Din fericire, testele noastre IQ multiple sunt disponibile pentru a vă ajuta să vă mențineți activ!

 

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.