Início » ȘTIRI » Test IQ: pe tablă sunt 64 de pătrate, dar câte sunt în total? Găsiți răspunsul în mai puțin de 60 de secunde

Test IQ: pe tablă sunt 64 de pătrate, dar câte sunt în total? Găsiți răspunsul în mai puțin de 60 de secunde

Ați putea afla numărul de pătrate de pe o tablă de șah?

Astăzi vă vom testa abilitățile de numărare. Nu va trebui să numărați numărul de pătrate de pe tabla de șah, ci numărul de combinații posibile de pătrate pe care le poate conține.

Apropo, o mică curiozitate despre șah: știați că cea mai scumpă tablă de șah din lume costă 1.249.249 de euro? Este o tablă de șah din aur de 18 carate și pietre prețioase de la doi bijutieri. Asta a fost minutul de informare, acum e timpul să ne jucăm!

Cum să reușești în această provocare aparent imposibilă?

Acest test este un pic complex și doar persoanele cu abilități puternice de raționament și o vedere bună vor putea găsi numărul total de pe tabla de șah.

Pentru a face acest lucru, este important să rămâneți concentrat și să nu clipiți, mai ales cu nuanțele de alb și negru care vă pot distrage atenția. De asemenea, veți avea nevoie de o bucată de hârtie pentru a vă ajuta. Va fi mai ușor cu acest ajutor. Nu există o logică reală de căutat în acest joc, trebuie doar să numeri cât mai multe pătrate posibil.

Poți s-o faci? Numărați numărul de pătrate pe care le vedeți și mergeți în partea de jos pentru a confirma dacă aveți rezultatul corect.

© Oanabi

Vă rugăm să faceți clic pe „Următorul” de mai jos pentru a vedea soluția pe pagina următoare.

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.