Início » ȘTIRI » Test IQ: Rezolvă acest puzzle în 30 de secunde, dacă poți. Să vedem cât de inteligent ești!

Test IQ: Rezolvă acest puzzle în 30 de secunde, dacă poți. Să vedem cât de inteligent ești!

Iată o provocare matematică pe care trebuie să o acceptați cât mai repede posibil. Sunteți în stare să o faceți?

Conteúdo

Testele IQ sunt o modalitate eficientă de a vă măsura coeficientul de inteligență. Aceste jocuri distractive îți stimulează inteligența prin provocări care îți testează capacitatea de observație, viteza de gândire, abilitățile analitice și abilitățile de rezolvare a problemelor.

Încearcă să rezolvi testul IQ de astăzi și dovedește că ești inteligent din punct de vedere matematic și perspicace.

Test IQ: „Care este valoarea triunghiului roșu?

În acest test IQ, vă vom măsura abilitățile intelectuale cu ajutorul unui puzzle matematic. Mai jos aveți 3 ecuații, ale căror necunoscute sunt forme: rotund, pătrat și triunghi.

© Oanabi

 

Provocarea ta va fi să identifici valoarea triunghiului. Pentru a face acest lucru, după cum înțelegeți, trebuie mai întâi să determinați valorile celorlalte forme: rotund și pătrat.

Aveți la dispoziție 30 de secunde pentru a găsi logica de calcul și a rezolva această problemă matematică.

Vă sfătuim să vă concentrați bine înainte de a număra. Acest test matematic nu este atât de simplu pe cât pare. Sunteți pregătiți? Începeți!

Test IQ: răspunsul corect

Cele 30 de secunde au trecut repede. Au fost suficiente pentru tine pentru a găsi raționamentul matematic corect? În orice caz, vă felicităm pentru că ați încercat! Acum este momentul să dezvăluim răspunsul corect.

Soluția

Valoarea triunghiului este 1. Pentru a ajunge la acest rezultat, iată care este logica de calcul pe care trebuie să o urmați.

Începeți prin a găsi valoarea cercului cu prima ecuație, după cum urmează:

Cerc = X. Deci X + X = 10; 2 X = 10 și X = 5. Cercul valorează atunci 5.

Apoi, găsiți valoarea pătratului Y cu a doua ecuație, după cum urmează:

X * Y + Y = 12; 5 Y + Y = 12; 6 Y = 12 și se obține Y = 2. Valoarea pătratului este 2.

Puteți obține apoi valoarea triunghiului roșu notat Z cu ultima ecuație:

X * Y – Z * X = X, sau 5 * 2 – Z * 5 = 5. Prin urmare, Z = 1.

© Oanabi

 

Dacă ai reușit să rezolvi această problemă matematică la timp, bravo! Atunci ați dovedit că sunteți o persoană perspicace și cu un IQ ridicat.

Dacă nu ați reușit, nu vă faceți griji, poate însemna că v-a lipsit concentrarea sau timpul. Dacă doriți să faceți un alt test IQ, puteți vizita site-ul nostru!

 

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.