Início » ȘTIRI » Testează-ți abilitățile rezolvând acest puzzle matematic în mai puțin de 10 secunde. Doar cei cu cel mai mare IQ o pot face

Testează-ți abilitățile rezolvând acest puzzle matematic în mai puțin de 10 secunde. Doar cei cu cel mai mare IQ o pot face

Această provocare matematică este perfectă pentru a-ți exersa creierul în timp ce îți testezi inteligența.

Conteúdo

Testul de astăzi este destinat iubitorilor de matematică și de jocuri de puzzle. Pe lângă distracție, această provocare matematică are și rolul de a vă testa coeficientul de inteligență. Foarte ușor de rezolvat, acest puzzle necesită doar o bună concentrare și o doză de logică.

Introducere în proba de matematică

Provocările matematice sunt foarte populare, deoarece sunt distractive și stimulatoare din punct de vedere cognitiv. Acestea sunt concepute pentru a vă exersa memoria și abilitățile de gândire logică.

Rezolvarea acestor puzzle-uri poate fi o modalitate excelentă de a vă perfecționa abilitățile de rezolvare a problemelor de zi cu zi.

© Oanabi

 

Următorul puzzle prezintă o provocare matematică sub forma mai multor ecuații, printre care un leu adunat la doi tigri este egal cu 45. Un tigru minus un leu este egal cu 15, iar un leu înmulțit cu un tigru este egal cu 100.

Obiectivul dumneavoastră este de a deduce valorile asociate cu un tigru și un leu. Pentru ca testul să fie și mai interesant, aveți la dispoziție 10 secunde pentru a găsi soluția.

Nu ezitați să vă puneți în cele mai bune condiții posibile înainte de a încerca să rezolvați ghicitoarea. Puneți-vă într-un loc liniștit, unde vă puteți concentra. Îndepărtați toate sursele de distragere a atenției și de agitație care ar putea sta în cale. Nu uitați să vă cronometrați pentru a vedea dacă ați rezolvat puzzle-ul în timpul acordat.

Răspundeți la provocarea matematică

Ați reușit să rezolvați provocarea matematică? Felicitări dacă ai reușit, ar trebui să fii mândru de tine. Aveți abilități impresionante și faceți parte din cercul persoanelor cu un coeficient de inteligență ridicat. Există puzzle-uri și mai dificile care te așteaptă pentru a-ți ascuți și mai mult abilitățile intelectuale.

Răspunsul la această ghicitoare matematică este imediat. Dacă un leu adunat la doi tigri este egal cu 45, înseamnă că valoarea celor doi tigri este egală cu 40. Urmând această logică, valoarea unui leu este atunci egală cu 5.

Înlocuind fiecare animal cu valoarea sa respectivă, se obține :

  • Prima linie: 5 + 20 + 20 + 20 = 45,
  • A doua linie: 20 -5 = 15,
  • A treia linie: 20 x 5 = 100.

Nu vă descurajați dacă nu ați reușit să găsiți răspunsul corect. Ai nevoie doar de ceva practică pentru a te obișnui să rezolvi acest tip de test IQ. Puteți încerca oricând alte provocări matematice mai ușoare sau puzzle-uri complet diferite pentru a vă perfecționa abilitățile.

 

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.