Tu ce prospecţi atragi în afacerea ta?

Inspiraţia de Luni (11)
18 februarie 2019
Dă-i papucii magicianului de scuze
21 februarie 2019

Zilele trecute am participat la un webinar de al Danielei Nica, în care a vorbit despre cele 7 niveluri mentale pe care o persoană le poate atinge într-o afacere (focusul în acest caz a fost pe exemple din afacerea de Network Marketing). Mi-a plăcut atât de mult acest webinar şi informaţiile au fost atât de interesante şi folositoare, după părerea mea, încât am decis să le împărtăşesc cu tine, în speranţa că va face puţină lumină în a şti cum să te poziţionezi atunci când vorbeşti cu un prospect, în funcţie de treapta mentală la care el se află.

Este esenţial să realizezi că, fiecare dintre noi se poate regăsi, într-o anumită treaptă mentală, în funcţie de circumstanţe, însă cu cât depăşeşti o treaptă, cu atât devii mai bun, mai conştient şi mai aproape de succes. Nu trebuie să judecăm oamenii pe baza acestor niveluri mentale, pentru că acestea sunt date de mai mulţi factori, cum ar fi: mediul şi familia în care ai crescut, educaţia primită, oamenii cu care îţi petreci timpul, jobul pe care îl ai, vârsta, caracterul tău, mindsetul, dezvoltarea personală şi inteligenţa ta emoţională şi alte circumstanţe prin care ai trecut în viaţă.

Cele şapte niveluri mentale prin care poate trece o persoană în căutarea succesului, sunt:

  1. Nivelul Animal– este genul de persoană care reacţionează impulsiv, violent, dă vina pe circumstanţe şi alţi oameni. E un nivel foarte scăzut vibraţional, care trage în jos, în care persoana judecă, este plină de resentimente şi de furie, etichetează oamenii. Acesta e un nivel de conştientizare prin care oamenii îşi împlinesc nevoile. Unii dintre ei rămân la acest nivel, alţii vor merge pe o altă treaptă, în timp.
  2. Nivelul de Masă este reprezentat de mentalitatea de turmă, de a urma mulţimea. Persoana preia gânduri, limitări, convingeri de la alte persoane şi le foloseşte şi ea. Aceşti oameni nu ştiu care sunt visele lor, nu îşi cunosc „de ce-ul”, nu fac introspecţii şi sunt mulţumiţi dacă fac ce face toată lumea (vor un serviciu, o casă şi să se descurce ce să pună pe masă). Ei sunt convinşi ca aşa e viaţa, că nu poate fi diferită şi nu vor să se schimbe. Nu realizează că realitatea în care trăim se schimbă mereu şi foarte rapid, iar dacă nu vor să se schimbe pe ei înşişi, calitatea vieţii lor se va schimba, invariabil, în rău. Oamenii aceştia se vaită mereu de sistem, de stat, de vecini, de job şi de orice se poate şi urmează alegerile pe care mediul le oferă pentru ei. Un procent major de 90% din oameni sunt la acest nivel şi vor să rămână totul la fel, vor să fie în rând cu toată lumea şi să stea în zona lor de confort, pentru că se simt terorizaţi să facă ceva diferit. Preferă să se plângă de alţi oameni, să trăiască împreună cu ei şi să sufere împreună.
  3. Nivelul de Aspirant– în acest caz, oamenii doresc să se schimbe ceva, visează la ceva mai bun, la o viaţă mai bună şi prosperă, însă nu fac nimic ca acest lucru să se întâmple sau încearcă doar o dată un lucru şi dacă nu le iese, intră repede înapoi în zona de confort. Aspiranţii sunt persoane pozitive, cred în “Secretul”, dar nu acţionează, ci doar aşteaptă să le cadă cumva acel ceva “din Cer”. Acestor oameni le este specifică sintagma “într-o zi”: într-o zi va merge în vacanţă, într-o zi îşi va lua un mentor, într-o zi va avea succes, etc. Nivelul aspiraţional este foarte frustrant, pentru că la acest nivel ştii mai multe lucruri, ştii că poţi mai mult, ştii că ar trebui să faci mai mult, eşti conştient că trebuie să faci schimbări, dar amâni şi spui că vei face (într-o zi) după ce faci lucrul x, y, z, dar nu mai faci. La nivelul aspiraţional te îndepărtezi de oameni, pentru că ştii că ai mai mult potenţial, ştii că rezultatele tale nu reflectă potenţialul tău şi te simţi ruşinat. Este extrem de frustrant şi dureros, pentru că nu eşti mulţumit cu ce ai, ceea ce ştii că meriţi şi vrei mai mult, pentru că nu faci ceea ce ştii că poţi să faci. Te focusezi pe golul acesta, spunând că nu ştii cum să faci ceea ce trebuie, însă nimeni nu s-a născut învăţat, aşa că e important să faci primul pas. Renunţă la ideea de a şti tot drumul sau procesul de dinainte şi începe să faci paşi mărunţi, ca să înveţi cum să continui şi dă-ţi voie să eşuezi.
  4. Nivelul de A Face, de A Acţiona este nivelul de exprimare individuală. Devii din ce în ce mai bun cu cât acţionezi şi repeţi ceea ce faci. Lucrurile nu merg bine de la început, mai eşuezi pe parcurs, mai primeşti nişte refuzuri, te mai instruieşti, mai mergi la seminarii, mai ai zile în care îţi vine să renunţi, dar dacă perseverezi şi suporţi, mergi mai departe şi ai succes. În această treaptă nu e uşor, ai nevoie de mentorare, de un program de dezvoltare personală, însă începi uşor să te dezvolţi şi lucrurile merg bine. În acest caz nu prea există sprijin, trebuie să acţionezi şi să pariezi pe tine. Majoritatea oamenilor nu fac asta, se descurajează şi renunţă.
  5. Nivelul disciplinei- la acest nivel îţi dai tu singur ordine şi tot tu le execuţi. Deja ai obiceiuri zilnice formate. Ai poate un caiet de vise, te conectezi vibraţional la visul tău, îţi imaginezi echipa ta, reţeaua ta, ai o declaraţie de viziune pe care o citeşti de două ori pe zi (aşa cum spune Napoleon Hill). Energia ta e importantă, aşa că te încarci zilnic cu mesaje inspiraţionale şi motivaţionale, consumi produse din afacerea ta, actualizezi lista de prospecţi şi prospectezi, dai măcar un telefon zilnic pentru afacerea ta, încerci să fii mai bun zilnic, îţi provoci gândirea limitativă, te gândeşti la idei pentru afacere, asculţi webinarii, citeşti zilnic. Ştii că doar tu eşti cheia afacerii tale, cheia succesului tău. Trebuie să continui să creezi avânt. Dacă ceva nu merge, aplici alte strategii. Nu schimbi visul, schimbi planul. Îţi impui alte standarde şi continui să fii perseverent.
  6. Nivelul de Experienţă la acest nivel eşti capabil să aplici cunoştinţele pe care le ai. Dacă eşti destul de disciplinat, ajungi să ai experienţă. Eşti alt om, ai alte percepţii şi dorinţe. Nu mai accepţi orice, ci devii selectiv în toate aspectele din viaţă, în a alege oamenii cu care să lucrezi şi care să îţi stea aproape. Deja ai obiceiuri ale oamenilor de succes. Atragi abundenţa în viaţa ta.
  7. Nivelul de Măiestrie– la acest nivel tiparele şi convingerile limitative nu te mai controlează. Diferenţa dintre nivelul de măiestrie şi cel de animal este că aici nu mai reacţionezi, ci doar acţionezi. Adevăraţii lideri din Network marketing, cei care sunt calmi, liniştiţi şi pe care îi vedem pe marile scene ale lumii au ajuns la acest nivel.

Indiferent de nivelul mental în care te regăseşti, trebuie să reţii că oamenii se vor asocia cu tine, nu cu compania pe care o reprezinţi şi că, în general, atragi în afacerea ta oameni la fel ca tine. Pentru a începe să ai rezultate în Network Marketing trebuie să fii cel puţin la nivelul de acţiune. Rezultate remarcabile vor apărea abia după ce ajungi la nivelul de disciplină, când vei depune efort zilnic, consistent către a-ţi creşte afacerea, către a creşte echipa şi a-i ajuta pe oamenii din echipă să se dezvolte.

Tu la ce nivel de conştientizare te afli în acest moment? Lasa-mi un comentariu dacă îţi sunt utile aceste informaţii.

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box