Tu cu cine semeni?

Inspirația de Luni (23)
3 iunie 2019
Inspirația de Luni (24)
10 iunie 2019

Văd în urma mea o umbră și în fața mea o imagine neclară. Mă simt singură, nesigură și neînțeleasă. Îmi privesc mâinile muncite, pielea care încet se zbârcește și simt o tristețe pe care nu pot să o mai duc. Cât să mai car după mine toate eșecurile, toate gândurile că eu nu pot, că nu sunt îndeajuns, că nimic nu mi se cuvine, toate visurile ascunse într-un cufăr, toate prieteniile care nu mai sunt, toate amăgirile că poate mâine va fi mai bine, tot stresul că nu am bani să îmi hrănesc sufletul, toate greutățile care mi-au făcut inima bucăți? Cât să mai car umbra destinului neîmplinit în cârca mea demult lăsată? Cât oare să mă mai zbat în această lume plină de regrete?

Dar stai, pe cine zăresc în depărtare? Parcă îmi pare cunoscut… E chipul meu, cel de demult. Cel care încă mă îndeamnă să îl ascult. E cel care a luat viața la încercare, care a făcut, atunci când eu doar m-am temut, cel care a trăit o viață plină de încântare, cu drag de oameni și de experiențe noi. 

Și uite așa, mă întreb eu oare: CINE SUNT EU?

Un chip angelic care a ales să schimbe jocul sau o bătrână care se plânge că nimic nu i-a ieșit în viață și că, de fapt, nici n-a încercat să facă altceva?

Tu cu cine ai vrea să semeni peste ani? Să fii tu persoana care încearcă, deși îi e frică de necunoscut, care acționează de azi (și nu de mâine), care nu se oprește până nu reușește, care are o dorință nestăvilită de a reuși, care are visuri mărețe la care lucrează intens? 

Sau vei fi tu acea persoană care va spune nepoților că i-a fost prea frică, că nimic nu e sigur, că o viață de succes nu există, că e bine și așa, că sărăcia e normală, că e mai bine să stai în colțul tău decât să greșești, că ne-am născut pentru a munci din greu?

CINE VEI FI TU? Persoana plictisitoare care se lamentează neîncetat de cât de grea e viața, de cum banii niciodată nu ajung, de cum serviciul e locul care te seacă de putere, de bucurie și îți aduce atâtea frustrări că nu vrei ca dimineața să mai vină sau ești persoana care acționează pentru a schimba ceva, pentru a învăța și a evolua, care va avea povești nenumărate, eșecuri și succesuri deopotrivă?

Eu te îndemn să fii tu însuți în orice clipă, dar să nu uiți că viața este scurtă și că dacă te poticnești într-un loc familiar și nu faci nimic din ce îi trebuie sufletului, vei ajunge să îți dai seama că nu știi pentru ce ai trăit. Găsește pacea, caută să te cunoști, să îți știi visurile și slăbiciunile, să înțelegi de unde îți izvorăsc gândurile, să te asculți mai mult decât înainte, să nu te mai compari, să prinzi încredere în tine, să știi că ești capabil de orice dacă ești dispus să lucrezi la a fi mai bun zilnic, la a te provoca astfel încât să te descoperi din ce în ce mai mult. Găsește prieteni care să fie pozitivi și să te susțină în evoluția ta, fă-ți obiceiuri noi care să te ajute să crești, fii disciplinat și muncește smart să reușești în toate visurile tale mărețe.

Vreau să îți trimit o provocare: fă astăzi ceva ce îți dă fiori pe spate atunci când te gândești la asta. Poate fi un apel către o fată pe care o placi, dar nu ai curaj să vorbești cu ea, poate fi o prezentare în fața tuturor colegilor, poate fi un salt cu parașuta sau orice simți că îți e total inconfortabil.

Apoi te aștept în comentarii să îmi spui cum te-ai simțit.😉

P.S. Dacă vrei să lucrezi într-un mediu plin de provocări zilnice, dă-mi un semn să îți povestesc ce am ales eu pentru dezvoltarea mea personală și profesională.

Sursa foto: Unsplash

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box