TU poţi avea succes în Network Marketing?

Interviu cu inspiraţie (3)- Ovidiu Oltean
5 februarie 2019
Vrei să fii fericit? Iubeşte-te pe tine mai întâi!
7 februarie 2019

Network marketingul este profesia potrivită pentru tine, dacă ești orientat către învăţare continuă şi către a impacta în bine viaţa altor oameni. Network marketingul, cum îl văd eu, nu este despre vânzare, ci este despre relaţionare şi instruire.

Tu, ca networker ai datoria să aduci la cunoştinţă lumii întregi că există o posibilitate de a avea stilul de viaţă, libertatea financiară la care majoritatea dintre noi visează, dar că acest lucru implică muncă şi perseverenţă. Nu te poţi îmbogăţi în network marketing peste noapte, aşa cum nu se întâmplă în nici un alt business, însă dacă decizi să fii un networker de top, să lucrezi profesionist, atragi alături de tine oameni cu aceeaşi viziune.

Nu îţi imagina că totul este perfect şi va funcţiona încă din prima clipa în care te-ai înscris, pentru că nu este aşa. Mai întâi, trebuie să dobândeşti anumite abilităţi şi trebuie să înveţi să fii un lider pentru cei din echipa ta, pentru ca rezultatele să apară.

Dacă vrei să ai succes, trebuie să iei această decizie şi să lucrezi continuu spre acest îndeplinirea acestui obiectiv. Îţi scriu mai jos câţiva paşi care, din punctul meu de vedere, sunt absolut necesari dacă vrei să ai succes în network marketing sau alt tip de business:

 1. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să conştientizezi care sunt barierele care te-au ţinut în loc până acum, care sunt convingerile tale limitative pe care le porţi cu tine de ani de zile şi care nu te-au lăsat să ai succesul mult visat. Cum funcţionează mintea ta? Eşti genul care cheltuie tot ce a câştigat şi apoi abia aşteaptă următorul salariu? De ce, de unde vine nevoia asta? Eşti genul care spune că pentru bani trebuie să munceşti din greu, altfel nu ai bani? Eşti genul care spune că banii trag tot către cei bogaţi (ceea ce înseamnă că tu nu vei avea niciodată destui bani)? Sau poate spui că tu nu eşti destul de deştept sau destul de bun pentru a avea succes? Subconştientul tău îţi limitează potenţialul.
 2. Al doilea lucru pe care trebuie să îl faci ca să ai succes este să nu îţi mai lași subconștientul să îți conducă viața. Cum faci asta? Repetând zilnic afirmații pozitive, care să spună exact contrariul limitărilor tale. Subconștientul tău nu face distincția între gând și realitate, între bine și rău, de aceea trebuie să gândești pozitiv, pentru a atrage lucruri pozitive, oameni pozitivi și a acționa într-un mod pozitiv.
 3. Al treilea pas este să fii dispus să înveți constant. Să înveți pentru a dobândi abilitățile necesare, să înveți pentru a fi la curent cu noutățile care te pot ajuta să îți scalezi afacerea sau să îți dezvolți echipa. Nici o afacere nu va fi mai mare decât cunoștințele și acțiunile fondatorului său. Dacă tu nu te dezvolți continuu, afacerea ta va ajunge la nivelul la care tu ești și se va opri acolo.
 4. Al patrulea pas pe care trebuie să îl faci este să acționezi. Dacă doar ai cunoștințe, dar nu faci nimic cu ele, nu le pui în practică, nu poți avea o afacere de succes. Bob Proctor spune că avem două minți: mintea care acumulează cunoștințe și mintea care acționează. Este foarte important să le folosim pe amândouă, oricât de inconfortabil ar fi.
 5. Al cincilea pas este să nu pornești nici o afacere doar cu gândul la bani. Oamenii care au acest mindset, sunt dispuși să facă orice pentru bani. Nu contează că e bine sau rău, că rănesc alte persoane sau că ajung să facă lucruri ilegale, atât timp cât ei își ating scopul. Nu vrem astfel de oameni în viața noastră și nici în profesia de Network marketing. Trebuie să îţi doreşti cu ardoare să ajuţi alţi oameni prin ceea ce faci. Este important să câştigi bani şi poate acesta este chiar motivul principal pentru care te-ai înscris să faci parte dintr-o echipă de network marketing, dar nu acesta trebuie să fie mindsetul tău. Trebuie să te gândeşti că, cu cât ajuţi mai mulţi oameni, cu atât câştigi mai mulţi bani şi cu atât ai mai multă libertate de a face ce îţi doreşti, cu programul pe care îl doreşti, cu oamenii pe care îi vrei alături de tine.
 6. Al şaselea pas este să nu renunţi. Nu renunţa la primul hop care apare în cale, la primul zid care te pune la încercare. Ştii de ce majoritatea oamenilor eşuează şi nu au succes? Nu pentru că nu sunt destul de deştepţi sau pentru că nu au idei bune, ci pentru că renunţă prea repede. Nu au mindsetul de învingător format şi renunţă atunci când lucrurile nu merg cum planifică. În loc să devină creativi şi să găsească metode noi prin care să reuşească să treacă de bariera pe care o au, preferă să stea în zona de confort şi să renunţe.

Iată de ce cred eu că Network marketingul nu este pentru oricine, de fapt succesul nu e pentru oricine. Nu este simplu şi nu se întâmplă peste noapte. Însă dacă depui puţină muncă în această profesie, ajungi mult mai repede şi mai uşor la îndeplinirea viselor tale nebuneşti, la libertatea financiară pe care ţi-o doreşti.

Consideri că ai mindsetul potrivit pentru a-ţi îndeplini visul, dar ai nevoie de o persoană care să te ghideze cum să ajungi acolo? Lasă-mi un mesaj şi vino în echipa mea de împlinitori de vise.

Sursa foto: Unsplash

Iti place ? Distribuie acest articol:

2 Comments

 1. Mihaela spune:

  Wow…super faine informatiile. Si eu consider ca din Network Marketing poti sa castigi un venit in plus si apoi chiar un venit pasiv. Stiu cazuri concrete, stiu oameni care au perseverat si au crescut, iar acum au ajuns la acea libertate financiara de care ai scris. Deci se poate. Multumesc pentru informatiile valoroase!

  • OANABI spune:

   Mihaela, mã bucur tare mult cã aceste informatii te ajutã.? Dorinta mea e ca articolele din acest blog sã ajute cât mai multi oameni sã ajungã la succesul mult visat. Din punctul meu de vedere, o afacere in Network Marketing este una dintre cele mai usoare si rapide modalitãti prin care se poate ajunge acolo, însã oamenii sunt liberi sã aleagã ce li se potriveste cel mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box