Valoarea unei afaceri de Network Marketing

Inspirația de Luni (17)
22 aprilie 2019
Inspirația de Luni (18)
29 aprilie 2019


Citind cartea “Afaceri interactive” a lui Kiyosaki, am aflat despre faptul că succesul în Network Marketing se datorează Legii lui Metcalfe.

În termeni simpli, Legea lui Metcalfe spune că valoarea economică a unei rețele este egală cu numărul de utilizatori la pătrat.

În Network Marketing acest lucru s-ar traduce astfel: dacă tu singur faci parte dintr-o afacere de Network Marketing este insignifiant, însă dacă tu îți creezi o echipă formată din alți oameni ca tine, valoarea economică a afacerii tale crește exponențial.

Las mai jos un fragment din carte, care ilustrează mai bine această lege:

“După părerea mea, a munci din greu pentru a crea o rețea are mai mult sens decât a munci din greu de unul singur. Imaginați-vă diferența între câte pietre ai putea căra de unul singur din punctul A în punctul B și câte pietre ar putea căra nouă inși ca tine din punctul A în punctul B. Chiar dacă tu câștigi numai 10% din ce fac ceilalți opt, asta înseamnă că vei câștiga 80% fără nici un efort din partea ta.”

Practic, regula cea mai importantă în Network Marketing este să îți dezvolți rețeaua. Dacă tu ești genul de persoană singuratică, care nu poate accepta ca și altcineva să aibă succes alături de tine, atunci această afacere nu este pentru tine. 

Cred cu tărie că secretul succesului răsunător al acestei afaceri globale, care crește an de an din ce în ce mai mult, este că aici nu este genul de mediu competitiv, “care pe care”, în care pentru a urca pe scara socială trebuie “să sapi groapa altuia”, ci este genul de mediu în care oamenii ajută alți oameni, în care se dezvoltă relații puternice de prietenie, în care motivația ta cea mai mare este să îl ridici pe cel care se află mai jos decât tine. 

Sursa foto: Unsplash

Unde altundeva găsești o afacere în care crești doar dacă lași orgoliul, ego-ul, egoismul deoparte și ajuți cât mai mulți oameni să ajungă la succes?

Crearea unei rețele este importantă, dar dacă rețeaua ta este formată din oameni care îți împărtășesc viziunea și valorile, care te respectă și te acceptă ca mentor și prieten și care strâng în jurul lor alți oameni pentru care ei să fie ca tine, atunci cu siguranță ești de neoprit.

Puterea unui grup de oameni este mereu mai mare decât puterea unui singur om, așa cum puterea unei haite este exponențial mai mare decât cea a unui lup singuratic. Fii tu cel care face primul pas către o viață diferită, care conștientizează că pentru a aduce o schimbare în lume trebuie să acționeze în direcția visurilor sale și să întindă o mână de ajutor tuturor celor care vin din urma sa.

Poți avea o viață plină de frustrări și resentimente, o viață în care să regreți că nu ai avut destul curaj și ai rămas blocat într-un loc de muncă unde nu te simți împlinit și muncești robotic doar pentru ziua de mâine sau poți avea o afacere care îți oferă libertate, te ajută să îți descoperi potențialul și îți îndeamnă pașii pe drumul care te duce către omul care tu aspiri să fii.

Depinde de tine ce alegi, însă poți fi sigur că ajutând pe alții câștigi biletul către o viață împlinită și abundentă, plină de bucurii.

Sursa foto titlu: Unsplash

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box