Vrei să fii fericit? Iubeşte-te pe tine mai întâi!

TU poţi avea succes în Network Marketing?
6 februarie 2019
Inspirația de Luni (10)
11 februarie 2019

Dacă te-aş întreba acum ce te-ar face pe tine fericit, ce mi-ai răspunde? Probabil ţi-ar trece prin minte o multitudine de motive. Iubirea şi fericirea sunt, cu siguranţă, cele mai căutate sentimente pe acest pământ. Credem că iubirea vine la pachet cu fericirea, însă se întâmplă să nu fie aşa, fie pentru că ai ajuns să iubeşti persoana nepotrivită, fie că persoana pe care o iubeşti nu mai este lângă tine, fie că iubirea altcuiva nu este îndeajuns pentru tine. Eu cred cu tărie că indiferent de circumstanţe, iubirea de sine adevărată aduce mereu fericirea după ea.

„Să te iubeşti pe tine mai întâi este primul secret către fericire.” Robert Morley

Nu de puţine ori am auzit că fericirea vine din interior. Indiferent câţi bani şi lucruri scumpe ai, dacă nu eşti tu bine cu tine, nu vei fi fericit. Trebuie să înveţi să te iubeşti pe tine, să ai grijă de tine, să nu asculţi critica celorlalţi şi, mai ales, să înveţi să nu te mai critici singur. Să nu trăieşti prin validarea de la ceilalţi, ci să fii îndeajuns pentru tine în fiecare aspect al vieţii tale, să accepţi cu blândeţe că uneori lucrurile nu ies cum vrei, să îţi reverşi iubirea asupra ta şi apoi asupra celorlalţi.

Femeile au tendinţa de a se identifica cu persoana iubită şi, mai târziu, cu copiii, trăind prin ei şi pentru ei şi uitând complet de sine, nerealizând ce povară aduc pe umerii acestora.

Dacă ai grijă de tine, dacă te placi pentru cum eşti tu, dacă eşti recunoscător şi îţi găseşti fericirea în lucrurile mici, poţi oferi mai multă iubire prin vulnerabilitatea ta. Ai încredere în tine, ai curaj, ai linişte sufletească, ai posibilitatea de a face lucrurile ce ţi le doreşti, pentru că eşti pozitiv, ai mintea deschisă către oportunităţi, către învăţare şi dezvoltare continuă. În schimb, dacă nu te iubeşti pe tine, atragi aceleaşi sentimente şi din partea celorlalţi, eşti neputincios, neîncrezător, eşti un laş în faţa riscului, trăieşti cu frica în interiorul sufletului, trăieşti cu suferinţă şi regrete.

„Nu îţi permite niciodată să uiţi cât de incredibil de special eşti, nici măcar pentru o secundă. Fără tine, lumea nu ar fi la fel de magnifică. Permite-ţi să îţi reaminteşti să iubeşti din nou, începând să te iubeşti pe tine.” Miya Yamanouchi

Imaginează-ţi o lume în care toţi oamenii, mamele şi taţii, fraţii şi surorile, verii, vecinii, unchii şi mătuşile, prietenii şi cunoscuţii, s-ar iubi pe ei şi ar putea apoi oferi o iubire la fel de mare şi celorlalţi. Cât de plină, de frumoasă, de însemnată ar fi viaţa tuturor. Am trăi într-un paradis al iubirii şi fericirii, al pozitivismului şi credinţei că totul va fi bine. Îţi imaginezi în ce lume ar creşte copiii noştri şi copiii copiilor noştri?

Iubeşte-te pe tine şi vei fi fericit.

Sentimentul că îţi aparţii, că poţi fi tu, indiferent de circumstanţe, că tu meriţi să ai tot ce îţi doreşti, că meriţi să fii fericit şi iubit. Iubirea de sine pură este ca aerul rece pe care îl respiri într-o dimineaţă senină de vară, care îţi trezeşte simţurile şi care te face să zâmbeşti. Ai nevoie să fii tu, fără să trebuiască să demonstrezi nimic nimănui, să fii tu cel care greşeşte şi iartă, care alege să îşi urmeze drumul cu recunoştinţă, credinţă şi optimism. Poţi pune capul pe pernă, răsuflând uşurat, ştiind că orice ar aduce ziua de mâine, tu eşti iubit, în primul rând de tine. Poţi dărui iubire cu încredere şi compasiune, poţi fi persoana pe care prietenii se pot baza, pentru că nu trebuie să te conformezi maselor, ci poţi fi autentic, vulnerabil, puternic şi curajos.

Ţine minte, că nimeni nu îţi va da mai multă încredere în tine, mai multă iubire, integritate, curaj şi fericire, decât tine. TU eşti motorul vieţii tale. Doar tu poţi să te schimbi sau să o schimbi. TU alegi direcţia în care pedalezi: vrei să fii o victimă (a ghinionului, a sistemului, a manevrelor celorlalţi , a criticilor, a gândurilor tale negative) sau vrei să fii un învingător (care acceptă că are nişte limite pe care trebuie să le lărgească, care se iubeşte îndeajuns încât să încerce, care să oglindească în ceilalţi încrederea şi fericirea lui)?

Ţi-a plăcut această postare? Împărtăşeşte şi cu prietenii tăi, să ducem mesajul mai departe.

Sursa: Unsplash

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box